Ideje meseca februar

Če ste ena tistih, ki kot jaz “dihajo za sladkor”, je lahko vaš današnji izgovor obletnica pustnega torka. Obvezen “TO DO” za dobro jutro je sladkor okoli ust :-). Če ne marate klasičnih krofov, pa si le privoščite alternativno ameriško verzijo, ki jo najdete pri enem od večjih trgovcev.

vir: LIdl
vir: LIdl

Oskarji so mimo in če si ga še niste ogledali, vam za vikend ali popestritev delovnega tedna priporočam sproščanje ob neklasični komediji Grand Budapest Hotel, ki vas bo z zgodbo o prijateljstvu in časti popeljala skozi zgodovino Vzhodne Evrope v 20. stoletju. Čeprav fiktiven, je film mojstrsko zasnovan in pri pozornem gledalcu sproža vprašanja o človeški naravi. Grand Budapest Hotel je eden od filmov lanskega leta, ki si ga preprosto morate ogledati.

vir: Athena Cinema
vir: Athena Cinema

Karkoli se je morda zgodilo včeraj, da ste pojamrali “here we go again, spet ta ponedeljek”, pa le ne glejte nazaj v jezi :-). Razmislite raje, kako boste izkoristili bližajoči se sončen vikend. Mogoče je to čas, da predramite svoje telo in si privoščite tek v naravi, kjer počasi že začenja dišati po pomladi. Naj zapojejo Oasis:

Predrami pa naj se ne le vaše telo, temveč tudi vaš um. Kaj je takega, za kar čutite, da je vaše poslanstvo pa še tega vedno niste storili? Kaj vas ovira in zakaj močni ljudje v resnici niso med najbolj srečnimi? Medtem ko celo življenje čakamo, da bomo dovolj dobri in trdni, da vstopimo “v areno”, zamujamo odnose in priložnosti, ki jih ne moremo več nikoli povrniti. Resnični pogum je, da si dovolimo biti ranljivi. Brene Brown skozi svojo življenjsko zgodbo opisuje, kako je s pomočjo raziskav in terapevtke odkrila resnično vrednost ranljivosti.

vir: Book Depository
vir: Book Depository

Pri stilu pisanja ne “špara” z besedami in vas ne nosi po rokah :-). Daring greatly bo zamajala vaša prepričanja in vam pokazala, da s kontroliranjem sebe, drugih in situacij, lahko zgrešite resnični pomen glagola “živeti”.

Uživajte v izboru,
Tamara

Lepo vabljeni tudi k branju našega decemberskih, januarskih in februarskih idej.

 

 

Comments

comments

  3 comments for “Ideje meseca februar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja