Ideje meseca aprila

Končno sta tukaj – težko pričakovana pomlad in ideje za mesec april, ki prinaša nekaj prostih dni ter (upam da) tudi pošteno zalogo sončka :).

Zabava me, ko opazujem, kako se razpoloženje ljudi okoli mene bistveno spremeni, ko nas začnejo greti prvi “tapravi” sončni žarki. Naenkrat je vse enostavno, delo postane prijetnejše, manj je konfliktnih situacij, sama pa hodim naokoli z malce “bebavim” izrazom na obrazu, ki pravi: “Life is good … .”

Mjuzik
Tako nasmejana in v stanju zamaknjenosti se družim s svojimi aprilskimi “to do-ji“, pijem kavo in na zlata vrednem JBL-ovem zvočniku vrtim komad, ki mu pravim, da je moja himna poletja – Klangkarussell ter njihov sončni ples “Sonnentanz“. Oh ja … too good :)!

Prebiram
… t.i. očeta sodobnega zenovstva – Echarta Tolla, Zdaj.

Ko sem se zjutraj zbudila, sem najprej pomislila na to, kaj vse moram narediti in predvsem, zakaj tega še nisem. Potem ko sem oštela samo sebe in uspela, da sem se (spet) počutila nekoristno in leno, sem si rekla: “A mi je tega res treba?”. Ne, ni mi, ni NAM.

Kot ugotavlja tudi Echart Tolle, smo ljudje res čudna bitja. Uživamo v tem, da se trpinčimo, si očitamo stvari, ponavljamo stare vzorce in analiziramo težave, ki jih verjetno sploh ne bi bilo, če jim ne bi posvečali toliko energije. In kar je še bolj čudno, ko je naše življenje mirno in srečno, se kar naenkrat dvignemo iz tega stanja sreče in radosti, ker bognedaj, prelepo je, da bi trajalo. Nato začnemo sami sebi ustvarjati težave, da zadostimo svojemu umu, ki brez analize preteklosti in hrepenenja po obljubljeni, “boljši” prihodnosti, ne more preživeti.

Vse to je zgolj psihološki čas, edino, kar šteje je tukaj in zdaj. Spoštujete sedanji trenutek, v njem ni težav, so samo okoliščine, ki jih, ko ste prisotni in delujete resnično iz sebe, lahko rešite intuitivno. In nenazadje – zdaj je edino, kar resnično imamo. Preteklost je mimo in je ne moremo spremeniti, jutrišnji dan in vsak naslednji dih, pa nista nikomur obljubljena. Cenite, kar imate in videli boste svet v novih barvah.

Nancy Levin
Nancy Levin

Gledam (znova in znova) … Jeux d’enfants ali Love me if you dare.

Odlična Marion Cotillard, za moje pojme ena najboljših igralk in najlepših žensk v tandemu s simpatičnim Guillaumom Canetom, predstavlja nenavadno zgodbo o prijateljstvu in večni ljubezni. Začne se, ko Julien in Sophie kot otroka skleneta pakt, da bosta igrala igro izzivov, pri kateri si izmenjujeta škatlo, ki jo je Julienu dala umirajoča mati. Lika se med odraščanjem zaljubita, vendar drug drugemu ne upata priznati, da je igra prerastla v resnična čustva, zato se še vedno oklepata otroškega dogovora, izzivi pa postajajo vedno bolj zahtevni.

Po prepiru na Julienovi poroki Sophie z njim prekine stike za 10 let. V tem času oba živita na videz popolno življenje, vendar se pogrešata in Julien zaskrbljeno pričakuje, če se bo Sophie po poteku vsega tega časa res oglasila in mu pripravila nov izziv. Kljub nasprotovanju partnerjev in Julienovega očeta, igro nadaljujeta vse do skrajnosti, ko se odločita sprejeti še zadnji izziv – izziv, da se bosta večno ljubila.
Naj pa vas kratek opis in konec ne zavedeta.Ta film ne idealizira popolne in večne ljubezni, temveč precej morbidno prikazuje, kako si ljudje pogosto zanikamo, kar resnično želimo, dokler nas upoštevanje pravil in tega, kar se od nas pričakuje, ne pripelje do roba.

Love me if you dare
Love me if you dare

Planiram izlet …
v Gradež, znan tudi pod italijanskim imenom Grado. Za romantičen sprehod po pesku, šoping med skritimi ulicami in dooooolgoooo kofetanje na soncu z najljubšimi.

Naj vam sije sonce, pa tudi, če ne – najdite sonce v sebi <3.

Biz, Tamara

Comments

comments

  1 comment for “Ideje meseca aprila

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja