Tamara Čander

Najmlajša v ekipi, Štajerka kot se spodobi in “šefica”, ko je potrebno kaj doreči 🙂.


Tri lastnosti, ki žensko naredijo “ŽENSKO”? Toplina, čutnost, urejenost.
Kaj te osrečuje? Obkljukana check-lista, jutra brez alarma, nova knjiga in potovanja.
Zlata ribica ti izpolni tri želje. Katere tri želje so to? Vedno poln bančni račun, sopotnik za potovanja in zdravje, da bi lahko izkoristila vse to.
Kaj vse bi se še rada naučila? Imam malo morje hobijev in interesov, zato se najde cel kup reči, v katerih bi se rada izpopolnila – od različnih športov, do igranja kart in učenja tujih jezikov :-). Zaradi pomanjkanja časa pa se moram tudi tega lotevati sistematično in letos pridejo na vrsto stvari za dušo – ples, slikanje, meditacija.
Za katero svojo lastnost upaš, da se ne bo nikoli spremenila? Zamujanje. Če se namreč to spremeni, se lahko zgolj na slabše. Nad točnostjo sem že zdavnaj obupala, poleg tega pa res ne bi rada, da pride do tega, saj moji bližnji že s sedanjo »akademsko zamudo« težko shajajo :-).
Česa res ne maraš početi? Likati in zgodaj vstajati.
Kaj si želela postati, ko si bila majhna in kaj počneš zdaj? Kot pravi fan Perry-ja Masona, sem bila od malih nog pa skoraj do zaključka srednje šole prepričana, da bom študirala pravo. Ampak v ključnem trenutku sem si premislila in doštudirala sem ekonomijo, zdaj pa končujem še magisterij.
Kaj ti da energijo/kaj ti jo jemlje? Energijo mi dajejo sonce, izleti in potovanja ter vizionarji. Jemljejo mi jo pritoževanje, nepristni in pasivni ljudje.
Če bi imela še enkrat priložnost na novo začeti življenje, kaj je tisto, kar bi spremenila? Imela bi »jajca«, da bi izpolnila svoje največje hrepenenje – po srednji šoli bi se preselila in študirala v tujini.
Kdaj si nazadnje jokala? Zakaj? Nekaj dni nazaj ob filmu Čudežna otroka, ki so ga posneli v spomin žrtvam holokavsta.
Spontanost ali organiziranost? Definitivno organiziranost, kar pa ne pomeni, da spontanosti ne maram. Nasprotno – včasih jo nujno potrebujem, ampak le, če imam občutek, da bo nekdo drug namesto mene poskrbel za organizacijo :-).
Na sestanek prideš prehitro, prepozno ali točno? Kljub moji famozni netočnosti, poskušam na sestanek z neko novo osebo priti točno.
Kam bi šla takoj zdaj na počitnice, če ti ne bi bilo treba skrbeti za finančno plat potovanja? Z nahrbtnikom po Južni Ameriki. Nekaj časa bi preživela med domačini in nekaj časa z možgani na off in koktejlom v roki na plaži.
Tvoj najljubši parfum? YSL, Parisienne.
Zadnja knjiga, ki si jo prebrala? Internet stvari, zbornik referatov za magisterij :-). Vmes pa z veseljem prebiram Daring greatly od Brene Brown.
Komad, ki te vedno spravi na plesišče? Da jaz plešem, mora biti ura že precej pozna, ozračje pa megleno. V takem ambientu po navadi vrtijo balkanske ritme, jaz pa takrat presenetljivo znam vsa besedila pesmi, ki jih sicer niti ne poslušam. Blame it on the postman :-).

Tamara Čander

Comments

comments