Poročna dekoracija

Poročna dekoracija – Nadjina vabila

Nadjo sem spoznala pred dobrim letom, ko smo ravno pripravljale naš prvi festival ženskega znanja ŽUPfeštica. Prejele smo priporočilo, da je odlična pri dekoraciji prostora in da bi nam lahko pomagala dekorirati naš foto kotiček. Nadja se je na vabilo z veseljem odzvala in nam prijazno posodila svoje čudovito staro pohištvo ter pripravila celotno postavitev/. S svojim profesionalnim odnosom in angažiranostjo me je naravnost očarala. Njen občutek za prostor in njegovo transformacijo je res čudoviti dar. Dekoracija je bila popolna. Naš foto kotiček je spremenila v prijeten, čaroben in vsebinsko pomenljiv prostor. Je ženska, katere delo in kreacije tvorijo graciozno celoto, zato si zasluži, da jo Parea predstavi bralcem.

O NADJI in poročni dekoraciji

Svojo umetniško žilico že osem let izraža preko papirnate galanterije namenjene predvsem porokam. Znanja o grafičnem oblikovanju ni imela, čisto sama se je naučila vseh veščin, ki jih zdaj uporablja pri delu. Pričela je z vabili in ponudbo postopoma nadgradila na celotno papirno galanterijo – poleg ljubkih, vintage vabil oblikuje tudi menije, sedežni red in podobno.

Pred tremi leti je v njeno življenje vstopila še druga ljubezen, s katero je nadgradila svoje početje. Pričela je z dekoracijo prostora na dogodkih, zlasti na porokah.

Je velik estet, ima žilico za ustvarjanje in ljubi design. Redno spremlja trende in izpopolnjuje svoje znanje. Njena samosvojost, ideje in novosti, ki jih uvaja, jo delajo edinstveno in uspešno. Nekatere stvari izdela sama. Rada ima vintage design in vse povezano z njim.

Redno obiskuje boljši trg, ki se vsako nedeljo odvija na ljubljanskem Bregu. Kadar kdo prazni stanovanje svoje stare mame, jo velikokrat povabijo zraven in takrat najde nove, uporabne izdelke, česar je res vesela. Z rednim nadgrajevanjem zbirke lastnega pohištva in dekorativnih izdelkov lahko vedno znova navduši v drugačni luči.

NADJINA VIZIJA

Želi imeti svoj show room, kjer bi stranke dobile širši vpogled v njeno delo. Prostor, kjer bi lahko poklepetali o željah in pričakovanjih o dogodku. Nadja pravi, da si ob pogledu na prostor takoj ustvari sliko, kaj vse bi lahko naredila in kaj potrebuje, da bo “fotografija” popolna. Ima zelo izostreno oko, predvsem pa dober občutek za prostor. Tako se ideje o dekoraciji kar same rojevajo. Ni omejena s tem, če je prostor dogodka zunaj ali znotraj, meni, da se da povsod pripraviti lepo celoto.

Zase pravi, da je zelo trmasta in velik perfekcionist. Rada se povezuje in ima s tem tudi dobre izkušnje. Meni, da smo mladi dandanes veliko bolj odprti za tovrstna soustvarjanja in pomoč. Ima dober občutek za ljudi, kar ji že v začetku pomaga, da je izbor tistih, s katerimi sodeluje, pravi. Spremljate jo lahko na spletni strani in facebook. Pravi, da največ strank dobi po priporočilu ljudi, ki so z njo sodelovali. Nadjina dekoracija in papirna galanterija govorita sama po sebi in tako privabljata.

NADJINO VODILO pri poročni dekoraciji

Zelo pomembno pri sodelovanju med njo in parom se ji zdi to, da jasno ve, kaj želita in česa ne. Zaupanje je drug pomemben dejavnik. S stavkom: “Nadja, jaz ti zaupam,” lahko popolnoma sproščeno in z znanjem, ki ga ima, pripravi vse potrebno, da je dogodek res nekaj posebnega. Nedvomno pa je energija tisto najpomembneje. Če je obojestranska, lahko stvari stečejo v pravo smer.
Na dogodku Njam zgodbe je imela svoj prvo delavnico, kjer so se učili o pogrinjanju in dekoraciji mize.

Ko govori o svojem delu, se ji iskrijo oči. Pravi, da iz nje neprestano vrejo nove ideje. V tem letu ima planiranih že kar nekaj porok, nova sodelovanja pa se sproti rojevajo. Kako lepo je na vprašanje: “Kdo je tvoja največja inspiracija?” dobiti odgovor: “Sama sebi sem največja inspiracija”… . Zelo se trudi biti profesionalna. Dela s srcem. V delo vlaga veliko svojega časa in denarja. In nenazadnje si goreče prizadeva, da se raven slovenskih porok malce dvigne, da bo vse lepše in boljše.

Draga Nadja, naj bo tvoja dekoracija še naprej tvoja inspiracija. Naj te še naprej vodita entuziazem in strast. Srečno na tvoji poti in še na mnoga skupna sodelovanja.

Comments

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja