Pisano vikend doživetje

Od petka do nedelje gremo lahko v teater in na izlet

Petkov večer, dan za trenutek v dvoje in obisk MGL-a po res dolgem času. Hitro pregledan program gledališkega dogajanja v Ljubljani je kar sam po sebi klical po obisku katere izmed predstavi, ki so se odvijale na ta večer. Odločitev je bila na dlani, žanr mjuzikel – komedija me je takoj prepričal – smeh in petje, to je tisto kar napolni, da neham razmišljati o tem in onem.

Lizistrata, predstava, ki jo je besedno oplemenitil Andrej Rozman – Roza je polna hudomušnih in nadvse zabavnih situacij, za glasbo pa je poskrbel Coco Mosquito, ki ustvarja s skupino Jinx. Zgodba govori o vojni med državama Lepenja in Krasonja, ki bijeta vojno za prevlado nad ozemlji. Lizistrata, ki jo igra odlična Jette Ostan Vejrup, je televizijska voditeljica in soproga predsednika Lepenijeje in Mirina, ki jo igra Mirjam Korbar Žlajpah, je poročena s predsednikom države Krasonja, javno pozoveta ženske k odpovedi seksualnih odnosov z moškimi kot sredstvo za dosego miru. Najverjetneje si lahko predstavljate zmedo v moškem svetu in na bojišču, ko ženske obeh držav sklenejo ta pakt. Na odru se jim pridružijo še odlične Ajda Smrekar, Karin Komljanec, Tanja Dimitrievska, Ana Dolinar Horvat, Anja Drnovšek in Patrizia Jurinčič k. g., ki v vlogah prostitutke, mame, garderoberke, urednice spletnega portala, asistentke režije in delavke v tovarni z orožjem dodobra, ki svoje vloge odigrajo prepričljivo in publiko spravijo v smeh. Seveda ne manjka tudi dobra moška zasedba, kjer posamezni liki dodajo piko na i celotnemu dogajanju v predstavi.
Še nekaj

Da pa vikend ne bi bil zgolj kulturno obarvan je nedeljsko sonce kar vabilo v objem narave. Pa smo šli do cerkvice svete Ane, ki se nahaja nad Ljubljanskim barjem in ponuja res čudovit razgled na Ljubljansko bar, Kamniško Savinjske Alpe, Polhograjsko hribovje in Krim.

Sveta Ana
Sveta Ana

Dostop je iz vasi Podpeč, kjer se nato usmerimo proti Preserju, nato se še dobra 2km vozimo do sedla med gričema kjer lahko pustimo svoj avto in se odpravimo na 30 minutni sprehod. Glede na to, da naša mična gospodična zadnje čase kljub temu, da poskušamo biti aktivni in na zraku neprestano poudarja bolečino njenih malih nogic in nam 30 min sprehod predstavlja cel gorski podvig, saj se dete non- stop pritožuje in so koraki ressss počasni. Srčno upam, da to obdobje čim prej mine in bomo lahko opravili daljši izlet, brez joka.

Čas za malico
Čas za malico
Razgled ...
Razgled …
Pogled na Krim
Pogled na Krim

Comments

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja