Jutri pa res začnem

Oh, ta slaba vest

 

Če si kliknila na to objavo in veš zakaj jo bereš, spreglej moj namig, ki sledi …

Si nova tukaj, en lep pozdravček TEBI … Spoznaj  PareaFIT VADBO KLIKNI NA.

 

V petek, ko sem nič hudega sluteče nakupovala hrano za čez praznike, se je vame zaletela znanka. Njena reakcija je bila po pričakovanjih. Prvo šok, sledila je slaba vest in nato tipičen izgovor: “Po praznikih pa res začnem!” Obstala sem z odprtimi usti. Kljub temu, da se mi to dogaja na tedenski bazi, me vsakič znova preseneti dejstvo, da smo trenerji kot nekakšna slaba vest na dveh nogah. Nikoli zares ne vem, kaj naj naredim v takšni situaciji. Zato sem se odločila, da tale blog napišem iz vidika trenerja.

 

Jutri pa res začnem, je rekla danes in jutri bo zopet naslednji jutri. Pa vendar ta jutri nikoli ne pride, ali pa zdrži le do naslednjega tedna, kopalne sezone, novega leta. Tudi sama sem se znašla v vlogi, ko sem prestavljala stvari na jutri in kako prekleto mi je bilo jasno, da tega jutri ne bom ugledala. Kasneje sem se vprašala, zakaj sem iskala izgovor in vse skupaj prestavljala na naslednjič. Ker je tako lažje – najbrž. Sama sem zagovornik tega, da naredi stvari in ne pojasnjuj kaj boš naredila jutri. Kar šteje so dejanja in ne besede. Ko si obuješ superge, se odpraviš v naravo, narediš počep ali dva – si lahko rečeš: “Danes sem začela in bom nadaljevala.” in to tudi ozavestiš. Ko pa ostaneš samo pri besedah – so to le prazne obljube samemu sebi.

 

Vedno pravim, da je že včeraj prepozno, da narediš nekaj zase, pa vendar, če to narediš danes… si vseeno korak bližje cilju,

kot pa če vse prestaviš na jutri.

 

Dejstvo je, da so bila naša telesa narejena za gibanje. Gibanje nam omogoča boljše in bolj kvalitetno življenje. Gibanje zmanjšuje stres, ki pa je v današnjem hitrem življenju številka 1 za vse nadaljne bolezni. Zakaj se ne bi začeli gibati že danes in si s tem omogočili boljši jutri? Danes je torek – ne čakaj na ponedeljek (naslednji teden), ampak začni že danes.

 

Pa začniva, danes je to moj prvi nasvet zate in ob enem tudi manjša, a pomembna naloga preden začneva.

 

Danes ti svetujem, da začni pisati dnevnik. Naj bo to naš skupen začetek k boljšemu, bolj zdravemu načinu življenja.

”Kaj praviš na domačo nalogo?”

 

Začniva s prvim korakom. V svoj osebni dnevnik napiši zakaj začenjaš danes, kakšen je tvoj cilj (recimo za obdobje 3 mesece), kaj si želiš spremeniti pri sebi in najbolj pomembna stvar – kaj ti je všeč pri sebi. Cilji naj bodo realni. Sedaj pa svinčnik v roke in si napiši CILJ– danes. SKUPAJ GA BOVA DOSEGLI – KORAK ZA KORAKOM

 

Naslednji teden – prvi trening

 

Naslednji teden te čaka že pravi trening! 5 super vaj za oblikovanje zadnjice ter nog.

 

Ne skrbi draga moja, zate imam pripravljeno res malo morje koristnih nasvetov glede vadbe, zdravega načina življenja in pa seveda okusnih obrokov, ki jih bova ščarali skupaj. Se že veselim!

 

Se vidimo naslednji torek.

 

Jutri pa res začnem. Ne, danes.

 

Hitro skoči na PRVI TRENING → KLIKNI TUKAJ

Spoznaj tvojo trenerko Tino Gaio → KLIKNI TUKAJ

Kako bo PareaFIT vadba potekala → KLIKNI TUKAJ

 

 

Tvoja trenerka Tina Gaia

Comments

comments

  1 comment for “Jutri pa res začnem

Comments are closed.