Osebnostna rast

Osebnostna rast

 

Osebnostna rast – včasih se mi zdi ta besedna zveza tako izrabljena, tako moderna, tako preveč IN. Vsak rad poudari, kako »dela na sebi«, kar je super, ampak … DELATI NA SEBI pomeni, da nekaj res aktivno počnemo in da ni to zgolj fraza, ki jo radi omenjamo, medtem ko pasivno čakamo na spremembe in si jih želimo, naredimo pa nič.

Res ni potrebno veliko. Treba pa je začeti.

 

Nadvse pozitivno je, da “JAZ lahko spremenim SEBE” in da me pri tem ne more nič ustaviti, razen lastni ego, ki rad kdaj ponagaja in zavira. Osebnostna rast je zame neke vrste odnos do sebe in drugih ljudi, ter področje dela, ki ga opravljam in me zanima.

 

osebnostna rast

 

Na poti osebnostne rasti velikokrat najdemo probleme, ki jih jaz imenujem IZGOVORI ali TRENUTNA NEPRIPRAVLJENOST NA SPREMEMBO. Najlažje jih premagamo tako, da enostavno začnemo s spremembami – eno po eno, ne preveč na enkrat, saj nas tako lahko hitro mine. Eden izmed najbolj pogostih problemov oz. izgovorov je zagotovo NIMAM DENARJA“. Tudi sama sem se kdaj “zaciklala” v tej misli, dokler nisem enkrat začela in sedaj lahko iz lastnih izkušenj za vas napišem ta članek. Želim vam pomagam in rešiti ta problemček, zato sem za vas pripravila 5 nasvetov, kako lahko na brezplačen ali  vsaj zelo ugoden način poskrbite zase – na različnih področjih.

 

Moji nasveti in povezave

 

1. PareaFIT vadba

 

Aprila smo na spletni strani pričeli s programom PareaFIT vadba, kjer za vas profi osebna trenerka vsak teden pripravi vaje in nasvete za prehrano. Klikni na zgornjo povezavo in se nam čim prej pridruži ter poskrbi za svojo fizično pripravljenost, saj še vedno velja stari rek “zdrav duh v zdravem telesu”.

(Pssttt … v septembru pa pripravljamo še nekaj prav posebnega. Sledi nam!)

 

2. MojeZnanje.com

 

MojeZnanje.comtrenutno eden mojih najljubših portalov znanja. Predavatelji, strokovnjaki z različnih področij, preko spletnih izobraževanj izpopolnjujejo vaše znanje ter nudijo vpogled v področja, ki vas zanimajo in jih šele odkrivate. Po video tečaju imate možnost opraviti test in za uspešno opravljenega prejmete certifikat. Certifikat lahko vključite v življenjepis in s tem priložnost, da morda ravno vas izberejo na razgovoru za novo službo.  Prav tako z njim pridobite možnost napredovanja ali boljšega izhodišča za pogajanje pri plači. A NI TO SUPER?!

IN ŠE TO! Obrnila sem na portal MojeZnanje.com in jih prosila, če lahko za vas, naše bralke, pripravijo ugodnost. Dogovorili smo se in poklanjajo vam 30-dnevno BREZPLAČNO možnost uporabe njihovega kanala znanja. A ni to NORO? Hitro kliknite in se prijavite!

 

POVEZAVA DO VAŠEGA 30 DNEVNEGA BREZPLAČNEGA članstva – brez obveznosti

 

 3. TED-x govori

Moji tako ljubi TED-x talks. Pisana množica neverjetnih govorcev, ki vas bo definitivno prepričala in boste tudi sami postali veliki ljubitelj tovrstnega kanala za osebnostno rast. Kaj o njih menim jaz in zakaj jih imam tako rada, pa lahko preberete TUKAJ.

 

NEKAJ MENI LJUBIH GOVOROV –  osebnostna rast

 

 

Če ga še niste pogledal, toplo priporočam govor Sanelel Banović – krasen govor.

Še bolj intimna tema – ODNOSI, SEKS, PARTNERSTVO.

4. Youtube kanal

 

Na kanalu youtube vas čaka malo morje uporabnih tem, zato je to sigurno orodje, ki ga je treba uporabiti.

Ta trenutek je moja najljubša Ana Bučevic in njen kanal SAFARI DUHA kjer boste našli koristne, srčne in uporabne informacije ter motivacijo na temo družina, delo, denar in ljubezen. Spremljam jo že zelo dolgo in imam obdobja, ko ji zelo rada prisluhnem in obdobja, ko mi enostavno ne paše. Trenutno sem v fazi uživanja ob gledanju njenih video posnetkov. 

Z vami delim dva moja trenutno najljubša, ki sta seveda povezana s Pareo.

 

Nekaj o denarju – tabu tema, ki to vsekakor ne sme biti več.

 

5. Live vključitve na facebooku in Instagramu

 

Delavnice, pogovori, krajša predavanja, ki jih ljudje organizirajo prek Facebooka in Instagrama, t. i. vključitve v živo. Torej, priključite se nekomu, ki ima svojo stran na Facebooku ali Instagramu in vam je vzor, inspiracija, motivacija … spremljajte njegov profil, saj so live videi po navadi napovedani.

Če vas zanima znanje marketinga ali potrebujete samo brco v rit za začetek nečesa novega, je na tem področju največja carica Lenja Faraguna. Ne samo, da je sonček poln znanja, temveč to znanje najraje deli z drugimi.

 

6. Vsem na voljo – knjižnica, prijatelji, narava in meditacija

 

Knjižnica, največje bogastvo neštetih knjig in znanja. Za brezposelne je članstvo brezplačno, pa tudi drugače letni znesek vsekakor ni visok, samo paziti se morate, da knjige vrnete pred rokom izteka izposoje, sicer vas po žepu udari zamudnina.

 

Meni eden najljubših načinov za osebnostno rast pa je prav zagotovo tudi druženje in pogovor s prijatelji. Toliko znanja, motivacije in odprtih kart – nastavljenih ogledal sem že dobila predse, a prav vsakič sem jim za to hvaležna. Rastem z njimi in oni z mano. Pogovarjanje s prijatelji in predvsem poslušanje, kaj imajo za povedati, sprejeti tisto, v kar verjamete in biti ob tem popolnoma neobremenjen, to je tisto “pravo”.

 

Najbrž ni potrebno razlagati, kakšne pozitivne učinke ima narava in kako zelo dobro je za nas, da smo čim več zunaj, v gozdu, na svežem zraku, sami ali v družbi. Vdih-izdih in misli se uredijo, telo zaživi in se napolni z energijo, mi pa kar na enkrat občutimo mir in srečo. … Kako preprosto.

 

Meditacijo zadnje čase preveč zanemarjam. Najbrž je to zdaj moja brca v rit, da jo spet vključim v vsakdanj. Potrebuje svoj čas, umiri telo, dušo, misli, pomaga vizualizirati stvari – NORO. Christy Žmaher je ena tistih, pri kateri sem že bila na meditaciji in mi je bilo tam všeč. Na spletu ima kanal vodenih meditacij Potovanje duše in ga priporočam.

 

 

Self-care is the CORE of effective modern marketing and success in general.

 

Stavki, ki me spremljajo

 

5 mojih najljubših motivacijskih stavkov ta hip

 

Užij trenutek, občuti ga.

Verjemi sebi, le tako bodo lahko tudi drugi verjeli vate in v vse, kar delaš.

Bodi v skladu s svojimi sanjami in prepričanjem.

Sledi svojim sanjam.

Zaupaj, Vztrajaj, Delaj in se Izobražuj.

 

Imate tudi ve kakšen dober nasvet, kako se lotiti, kje dobiti znanja? Zapišite ga v komentar (komentarji se nahajo čisto spodaj) in tako naredite dobro delo – sharing is caring.

 

Vas zanima sodelovanje in bi bile pripravljeni svoje znanje, z različnih področij (moda, otroci, marketing, diy, knjige …) deliti z našimi bralkami? PIŠITE NAM na pareablogs@gmail.com.

 

 

Sami se odločate, v kateri smeri in kako boste šli najprej. Velikokrat se zgodi, da začutite nek manjko, npr. na področju znanja, ki ga potrebujete, da boste bolje opravljali svoje delo, ali pa morda celo poiskali novo službo, napredovali …. začnite torej raziskovati in se izobraževati o stvareh, ki jih potrebujete za osebnostno napredovanje.

Če vas mučijo odnosi, se osredotočite na ta del. Skozi pridobivanje znanja se bo izboljšala vaša samopodoba in s tem boste osebnostno rasli. V današnji dobi je kanalov do znanja resnično neomejeno. Preizkusite jih več in izberite tistega, ki vam najbolj ustreza. A ni to super? In p.s.: ne iščite izgovorov! 😉

 

🎀 Vabljeni na našo 🎀

facebook stran 

 

 

Članek je avtorsko delo, kjer je podano mnenje lastnih izkušnj in zanj nisem prejela nobenega plačila.

Comments

comments

  1 comment for “Osebnostna rast

  1. Anja Baloh Grubelnik
    11. 4. 2018 at 12:30

    Tukaj vabljena, da z nami deliš svoje mnenje. 💖

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja