Nosečniška oblačila – nasveti kaj in kako nositi.

Nosečniška oblačila – kako jih kombinirati s tistimi, ki jih že imate doma.

Kako lepo je opazovati trenutni BABY BOOM. Res veliko mojih ljubih prijateljic in sorodnic je v blaženem stanju, kot ga radi imenujemo. Ob tem sem se spomnila obdobja svoje prve nosečnosti in nosečniških oblačil. Ivi sem rodila marca – nosečnost je torej trajala od konca poletja in čez celo zimo.

Moje prvo nosečniško oblačilo, ki sem ga kupila, so bile kavbojka. Kot njihova oboževalka jih nikakor nisem smela pogrešiti tudi v času nosečnosti. A glej ga zlomka. Moj trebušček je tako hitro rasel, da kmalu (3.mesec) nisem več prenesla občutka, da me okrog trebuha karkoli veže in tišči. Kavbojke so hitro pristale v omari. Nadomestile so jih nosečniške pajkice in žabice. V tistem času je bila ponudba oblačil za nosečke res slaba. V Mothercar-u sem si kupila nekaj uporabnih kosov (pajkice, žabice, elegantne oblekice in spodnje perilo ). Trgovine v Sloveniji ni več, je pa nakup možnost preko spleta. Mene so takrat navdušile njihov pajkice, saj so segale vse tja pod prsa in nisem na trbuščku čutila prav nikakršne obremenitve.

Pri kavbojkah me je najbolj oviral elastični del, namenjen nosečniškemu trbebuščku – bil prekratek in predebel, obremenitev na trebuščku mi ni ustrezala. Oh, nosečke v kavbojkah, oprijeti majici, srajčki ali pa tuniki so tako stajliš.

Sem mnenja, da lahko marsikatero stvar, ki jo že imamo v omari kombiniramo z nekaterimi novimi sladkorčki nosečniških oblačil. Moj predlog je, da najprej preglej svoje omare, nato pa se podajte v nakup, ko boste ugotovile kaj res potrebujete. Jaz sem na primer uporabljala: spodne majice, oblekice, daljse jopice, ki se zapiajo pod prsmi, ter jeans jakno, bundo, ki je bila ravno prav elastočna, da sem pod njo lahko čez celo zimo grela svoj trebušček.

KJE LAHKO KUPIŠ nosečniška oblačila?

Članek o tem lahko prebereš tukaj.

Ker smo dekleta zelo vizualna in ideje velikokrat črpamo ravno iz fotografij, sem pripravila pester izbor fotografij nosečniških oblačil.

Izbrala super ideje, ki zajemajo vse letne čase. Prijetno firbcanje in sprehajanje med nosečniškimi oblačili. ki sem jih izpostavila.

JEANS

KRATKE OBLEKICE

DOLGA KRILA IN OBLEKE

ZIMSKE JAKNE IN PLAŠČI

JAKNE

JOPICE

ZA MOČNEJŠE POSTAVE

Draga bodoča mamasitka poskrbi za svoje počutje. Uredi se in pojdi na sprehod. Privoščite si kopel, pobarvajte lase, namaži si roke, noge in celo telo z najljubšo kremo, speci piškotke, pripravi si čajček, preberi dobro knjigo, se pokrij s toplo dekico, z užitkom pojej kos najljubše torte ali pa pico. Pa brez slabe vesti, z užitkom. Svojim najdražjim ne pozabi povedati, da zdaj potrebuješ malček več razumevanja in njihove pozornosti. Vzemi si trenutek v dnevu in nareditE nekaj zase .

Comments

comments

  1 comment for “Nosečniška oblačila – nasveti kaj in kako nositi.

Comments are closed.