NAREDI SAM – Okraski

1f49966298a0bf5d9cec737066e5c7cc

… naj bo lišpanje smrečice nekaj zabavnega, ne pa tekmovanje “kdo bo imel lepšo, sosed ali mi?” 🙂

Vsako leto sem komaj čakala na pisane, steklene bunkice, ki sem jih obesila na dišečo jelko, postavljeno v v moji otroški sobi. Vsak okras sem skrbno jemala iz škatlice, kjer je “spali” enajst mesecev. Enega za drugim sem previdno obešala na jelko in uživala v slehernem trenutku, čeprav sta me moja dva opominjala naj bom previdna, da mi kateri ne pade na tla in se razbije. Na vrhu smo vedno pripeli pisanega ptička, ki je naredil jelko še bolj posebno in našo. Utripajočih lučk s Kitajske nismo imeli, si jih pa zdaj, ko sem že “dama”, rada navesim na svoje drevesce, saj zame blišč in estetski kič spadata v decembrsko vzdušje.

Letos bo naša družinska smrečica okrašena z lučkami, okraski narejenimi iz blaga in lesa, manjkala pa ne bo tudi kakšna bunkica. Ker smo se ravno preselili v nov domek, bodo letošnji prazniki še bolj topli, moja Iva pa bo prav gotovo prva pri okraševanju in lišpanju stanovanja, česar se še prav posebej veselim (jah, mamina patetika nima meja pa kaj :)).

Čeprav obožujem drevesca, kjer se čuti domačnost in so okrašena z občutkom, obstaja veliko možnosti tudi za kreativce in tiste, ki si želijo v svoj dom vnesti nekaj drugačnosti. Za takšne sem poiskala nekaj idej, ki jih lahko občudujete na spodnjih fotografijah. Naj vam bodo v navdih!

Vabim vas k branju prispevka Decembrski drevesci – božična jelka ali novoletna smrečica?.

Anja

Comments

comments

  3 comments for “NAREDI SAM – Okraski

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja