NAREDI SAM – Adventni koledar

ADVENTNI KOLEDAR

 

Besedna zveza “adventni koledar” me vedno znova spomni na kartonaste, tanke škatlice, porisane z motivi zimskih radosti. Za tastare, kar malo preveč kičaste in ne privlačne, a za male veseljake nekaj ČUDOVITEGA.

 

Vsako leto, sem kot otrok komaj čakala na decembrsko priložnost vsakodnevnega sladkanje s čokoladicami, ki so se skrivale v adventnem koledarju, kupljenem v trgovini.  Priznam, kdaj malce po otroško pogoljufala in pojedla tudi kakšno več.  Občutek ob odpiranju okenc, kjer so se skrivale slastne čokoladice, je bil pravo doživetje.

Danes sem se sprehajala po trgovinah in opazila, da so se zimskim junakom (Božičku, jelenčkom in gozdnim vilam, …), na adventnem koledarju, pridružili še novodobniki, kot so Pujsa Pepa in Ninja želve.

 

 

Kljub temu pa občutki ob adventnem koledarji niso nič drugačni kot včasih. Vsakodnevno sledenje dnevom, do božičnega večera, je še vedno eno ljubših decembrskih “opravil” najmlajših članov družine – naj tako ostane. A letos bi morda šli rahlo v drugo smer in namesto “čokoladkanja” iz kupljenega koledarja, kar sami naredili novo, malce drugačno različico. Idej je veliko, le rokave moramo zavihati, poiskati najljubšega in začeti.

 

 

Zanimivo se mi zdi, da poleg sladkih dobrot v prostorčke lahko shranimo prisrčna sporočilca, skupne naloge ali igrice, ki jih moramo opraviti tisti dan.

 

Na spletu lahko najdete zanimive ideje, ki jih lahko uporatite in sami izdelate adventni koledar, ki nam bo všeč. Ob enem lahko pred-decemberski čas zapolnimo z izdelovanjem adventnega koledarja in skupaj z otroci naredimo pravo družinsko doživetje – kako lep je ta čas.

 

 

Comments

comments

  2 comments for “NAREDI SAM – Adventni koledar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja