Oblikovalka in ilustratorka TaTIkALAMAR

Tatjana Kalamar Morales – oblikovalka in ilustratorka – TaTIkALAMAR

 

Za prijetno branje, ki vas popelje v sanje”, pravi oblikovalka in ilustratorka Tatjana Kalamar Morales, ki je svoje znanje v digitalni grafiki nedavno izpopolnjevala na znani Parsons fakulteti v New Yorku. Njene blazinice za knjige, tablice in prenosnike so dobrodošle na kavču, kuhinji ali v postelji. Ponuditi je morala tudi prevleke, saj so ji uporabnice namignile, da rade na blazinicah zaspijo.

Uživa v oblikovanju, ko si lepo, funkcionalno in udobno prijateljsko podajajo roke. Obožuje naravne materiale kot so kakovostno dvojno mercerizirani bombaž, svila in lan. Njene blazinice so tako iz naravnih tkanin in polnil. Uporablja ajdove luščine, zaradi pozitivnih lastnosti, predsvem pa zaradi popolne anatomske prilagodljivosti. Blazinice v obliki sonca in lune lahko približajo branje na udoben način. Oko privlačijo inspiracijske ilustracije, ki se pojavijo natisnjene na bralnikih ali v obliki kazal.

 

Ustvarja pod znamko Tatikalamar. Najdete jo na facebooku in njeni spletni strani.

 

 

Moda ji je blizu že od nekdaj, saj Sobočanka odkriva, da je v Muri več kot 8 let oblikovala predvsem moška oblačila znamke e.mura. New York je v njej prebudil željo po ilustraciji, kar je spretno obrnila v konstruktivno sodelovanje, čez 200 digitalnih portretov svetovno znanih managerjev. “Vsak premik zahteva nove poteze”, dodaja. “In vsak detajl nosi del poti”.

 

 

Svetovanje ji ni tuje, a pravi da je ustvarjanje izziv, ki ga osmisli nasmeh, ki se prikrade, ko ga najmanj pričakuješ.

Tanja vas je želela pocrkljati in je za vas pripravila res lepo in posebno nagradico. V nagradni igri lahko sodelujete tako, da:
1. pod prispevek, ki ga ravno berete, zapišete komentar,
ALI
1. všečkate objavo na FB in spodaj zapišete komentar,
IN
2. všečkate stran Tatikalamar.

NAGRADA je:

 

.
ŽREBANJE: 31.5.2015

Draga Tanja, odlična oblikovalka in ilistratorka, zato ti iz srca želimo, da se tvoji nadvse zanimivi izdelki znajdejo v vsakem domu oz. pri uporabnikih, kjer jim bodo v veselje ter prijetno uporabo. Veselo in uspešno oblikovanje ter ustvarjanje še naprej.

Srečna nagrajenka je Moyca Zajšek. ČESTIAMO!

 

In Tatjana je izžrebala nagrajenko ...
In Tatjana je izžrebala nagrajenko … Moyco Zajšek

Comments

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja