Učiteljica joge, ki ustvarja poseben nakit

Učiteljica joge, ki izdeluje prav poseben nakit – WHITE MOON MALAS

 

Rada pišem in spoznavam življenjske zgodbe zanimivih, ustvarjalnih in srčnih dam. Njihov strast, do tega kar počnejo, me vsakič znova prevzame in navduši. Špela je ena takih oseb, ki hitro prirase k srcu. Topla, mila in delovna. Poznava se še iz študentskih časov, ko sva skupaj delal v Sunny studiu.

Zdaj največ časa posveča svojima dvema strastema – jogo ter izdelovanje ljubkega, prav posebnega nakita – mal, ki te prevzamejo s svojo nežnostjo in pomenom, ki ga nosijo.

 

O ŠPELI

 

Špela je na vprašanje “kako bi se opisala”, odgovorila, da je duša, ki rada ustvarja. Uživa v kombiniranju različnih barv in materialov. Poleg izdelovanja nakita poučuje jogo (hatha jogo). Čas, ki ga preživi sama s seboj, ji veliko pomeni. Tako začuti svobodo in mir, ki ju potrebuje, da se poveže s svojo kreativno energijo in pride v globlji stik s seboj. Je ena tistih, ki je svojo strast našla v težkem obdobju svojega življenja in na takšen način pomagala sebi.

Špela Škoda

Najbolj uživa pri izražanju svoje kreativnosti – preko izdelovanja svojega nakita, poučevanja joge, pisanja, petja in sprehodov v naravi.

Pravi, da bi jo njeni najdražji najverjetneje opisali kot sočutno osebo, ki rada pomaga. Večino časa preživlja v svoji družbi in se na trenutke tudi zelo rada pogovarja. Po vsej verjetnosti bi nekateri pripomnili, da jo je zelo težko spraviti iz njene cone udobja, čemur ne oporeka in pravi, da dela na tem. 😉

 

O nakitu WHITE MOON MALAS

 

Njen nakit je namenjen vsem – ne glede na to, ali se ukvarjate z jogo ali ne. Osebi, ki malo nosi, mala pomaga osredotočiti um, pripomore k občutku miru, čuječnosti in osredotočenosti skozi dan in nase veže negativne energije.

Njene ogrlice in zapestnice so ročno izdelane in unikatne. Materiali, ki jih uporablja, so naravni poldragi kamni, perle, rožni les (palisander) in rudraksha semena. Po navdihu dodaja tudi nove materiale.

Ogrlica, imenovana mala, v sanskrtu pomeni venec. Izdelana je iz 108-ih kroglic, z dodano “guru kroglico”, nanizane so na vrvici iz prave svile (med vsako kroglico je ročno izdelan vozliček, ki preprečuje, da se kamni stikajo in posledično poškodujejo, prav tako pa tudi prepreči, da se kroglice ne izgubijo v primeru, da se mala poškoduje). Na koncu male je tudi ročno izdelan “tassel” iz prave svile – v tradicionalni budistični kulturi je to simbolično lotusov cvet, ki predstavlja razsvetljenje. Kot dodatne vmesne kroglice uporabljam pravo srebro in pozlačeno pravo srebro (s 24-karatnim zlatom).

Za izdelavo zapestnic pa uporabi trpežno elastično vrvico.

 

Male izdeluje tudi po naročilu, saj ji je pomembno, da vsak dobi malo, kakršno si želi in se z njo lahko poveže. Tradicionalno mala izbere nas – tista mala, ki nas v danem trenutku najbolj pritegne, je za nas najbolj primerna.

Uporabljamo jo lahko za meditacijo med recitiranjem ali tihim ponavljanjem manter, kar se v sanskrtu imenuje japa. Veliko žensk jo uporablja kot modni dodatek z namenom zavedanja našega osebnega namena in moči, ki jo imamo v sebi oziroma nas podpira in spominja, da lastnosti, ki jih naša mala oz. kamni male posedujejo, že imamo v sebi. Poldragi kamni posedujejo tudi zdravilne lastnosti in nase vežejo negativne energije, zato lahko služijo tudi kot duhovna podpora v težkih obdobjih življenja.

 

Od kje ime za nakit – WHITE MOON MALAS

 

Ime je dobila po navdihu, ko je želela povezati jogo (hatha jogo, ki jo poučujem) in pomen nakita, ki ga izdeluje (male). Beseda “hatha” združuje pomen lune in sonca. Ime bela luna zato, ker mi predstavlja simbol polne lune in ob polni luni malo čistimo negativnih energij tako, da jo izpostavimo mesečini.

 

Ideja za izdelavo mal

 

Ideja se je porodila, ko je svojo kreativnost želela povezati z jogo. Njen nakit je namenjen vsem, ne glede na to, ali se ukvarjajo z jogo ali ne – tistim, ki jim je njen nakit preprosto všeč – iz katerih koli razlogov pač že.

Osebi, ki malo nosi, mala pomaga osredotočiti um, pripomore k občutku miru, čuječnosti in osredotočenosti skozi dan in nase veže negativne energije.

Ideje, za izdelavo, črpa preko svoje intuicije. Ideja se porodi sama od sebe. Včasih preko jasnovidnega sporočila v obliki vizualne predstave ali preko jasno čutnosti – tako, da idejo začuti med izdelovanjem male.

 

Nekaj besed o hatha jogi

 

Z jogo se je prvič srečala pred šestimi leti, ko se je ponovno znašla v enem izmed težkih obdobij v svojem življenju. Začela je iskati globlji stik s seboj in to našla v jogi.

Preizkusila je veliko različnih pristopov, a izmed vseh se mi je joga najbolj zasidrala v srce. Začela je obiskovati splošne tečaje joge, a ker sem z jogo prišla v globlji stik s seboj in ob izvajanju le-te začutila notranji mir in samo sebe, sem želela znanje o jogi poglobiti. Vpisala se je v šolo za učitelje joge in nadaljevala s 500-urno mednarodno licenco. Nato je pričela s poučevanjem.

Špelin joga studio

Iskala je nekaj več,a točno ni vedela kaj pravzaprav išče. Po nekem času je prišla do spoznanja, da iščem samo sebe. Želela je priti v bolj pristen in iskren stik s seboj, se spoznati in ugotoviti, kdo je, katere so njene srčne želje in kaj je njeno poslanstvo.

Joga uči in omogoča boljše zavedanje naših vzorcev (mentalnih in telesnih), ki nas omejujejo v osebnostnem in duhovnem razvoju in posledično vplivajo na naše zdravje. Naše zavedanje preusmerimo iz zunanjega okolja v notranjost, kjer se skrivajo vsi odgovori in viri moči, ki jih potrebujemo, da zaživimo bolj polno, zdravo, lahkotno in umirjeno življenje.

 

Njena vizija in želje

 

Njena želja je, da se pri vsaki mali, ki jo izdela, v njej čuti pozitivna energija, s katero se oseba, ki jo nosi, lahko poveže in jo začuti kot svojo – kot nekaj, kar jo opominja na njeno lastno notranjo moč.

Ljudem želi pokazati, da je joga primerna za vsakogar ne glede na starost, gibljivost ali katere koli druge omejitve in da preko tehnik in pristopov, ki jih joga ponuja.

Špela pravi, da lahko …
● vsi pridemo v globlji in bolj zavesten stik s samim seboj,
● začnemo spoznavati resničnega sebe od znotraj navzven,
● se sprejmemo z vsemi omejitvami na kateri koli ravni (fizični, mentalni, energijski in čustveni),
najdemo svoj notranji mir in
● postopoma začnemo odstranjevati prepreke na vseh ravneh nas samih, ki nam onemogočajo, da bi lahko bolj radostno in lahkotno zaživeli.

Špela je najin pogovor zaključil z mislijo – edina moč, ki jo v resnici imamo, se nahaja v sedanjem trenutku. Prisotnost v sedanjem trenutku zdravi.

Špela vam je glede joge na voljo (whitemoonmalas@gmail.com in jogaprispeli@gmail.com), najdete pa jo na FB strani.

Njen nakit WHITE MOON MALAS poiščite na FB strani in etsy strani.

Ker Špela in tudi jaz, močno verjameva v moč mal, sva za vas pripravili NAGRADNO IGRO.

Špela bo eni izmed vas podarila zapestnico, ki se nahaja na spodnji fotografiji. Vse kar morate storiti je zapisati št. male, ki bi jo želela imeti ali pa stisnienega všečkota – na facebook ali pod objavo. Nagrajenka bo izbrano zapestnico dobila v lični embalaži.

Izberi svojo najljubšo in številko zapiši v komentar
Izberi svojo najljubšo in številko zapiši v komentar

Če verjamete v to, da je srečo potrebno deliti, k sodelovanju povabite še svojo prijateljico, partnerja, ženo, sestro…

Izžrebanko objavimo 21.7.2017.

Nagrajenk nagradne igre je …

Hvala, ker nas spremljate.

Anja

Comments

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja