Naredi darilo sam – izdelki iz lesa, keramike, stekla …

Izdelki iz lesa, keramike, stekla, blaga – odlična darila, ki jih lahko ustvariš sam

Rada kupujem darila, rada obdarujem in rada sem seveda tudi obdarovana – kdo pa ni, kajne :). Denarja za darilca lahko zapraviš veliko, lahko pa se tega lotiš drugače in ga ustvariš sam. Ko, sem pripravljala ta prispevek sem ugotovila, da je idej res veliko in da so ob enem tudi zelo preproste. Prispevek sem oblikovala glede na uporabnost in pestrost idej. Zdaj pa veselo na delo – najprej izbira prave ideje. Vesela bom sličic vaših “naredi sam izdelkov” oz. daril.

IZDELKI IZ LESA

Obesek za ključe

Obesek je primerno in uporabno darilo, saj ga uporabljamo vsakodnevno. Katere izdelke potrebuješ pri izdelavi obeska za ključe:
● lesene kroglice različnih velikosti, ki jih lahko kupite preko spleta Rayher ali Hobby&art
● vrvica,
● obesek,
cofek,
akrilne barve, ki jih najdeš v trgovinah hobi programa.

Lesena škatla ali zaboj

Praktično in uporabno darilo, ki se poda v vsak dom. Stvari so pospravljene, prostor pa je lično pospravljen in popestren.

V trgovini (Bauhausu, TEDi, KIK, OBI, Kitajsko skladišče ali MOMAX) kupiš škatlo, če si spretna jo lahko narediš sama. Morda imaš doma kakšno, ki je ne potrebuješ in bi jo lahko z nekaj truda obnovila oz prenovila. Dobro razmisli o njenem namenu (shranjevanje večjih/ manjših stvari IN kje v prostoru bo).

Ponudba škatelj, zabojev in skrinj, ki sem jih našla na spletu

Skrinja 1 v spletni trgovini Svet idej
Skrinja 2 in Skrinja 3 v spletni trgovini kitajsko skladišču .
Lesena škatla s 4 predalčki v spletni trgovini Svet idej
Lesena škatla za nakit v spletni trgovini Svet idej
Lesena škatla za orodje v spletni trgovini Rayher
Peresnica v spletni trgovini Svet idej
En kup drobnih lesenih izdelkov v spletni trgovini Antus

IDEJE – kako se lotiti dekoracije izdelka, da bo na koncu lepkan.

Pisani obešalniki, kljukice za obešanje perila in kuhalnica

Za olepšavo ne potrebujejo umetnika, ampak zamisel, kako bo končni izdelek izgledal.

Obešalnik lahko kupiš v Yisk-u. Potrebuješ barve za les ali pisane prtičke za servietno tehniko – glej fotografije spodaj in pa seveda idejo kako boš izdelek olepšal.

Kuhalnico lahko kupiš pri Ribčanu na tržnici in s tem podpreš njegovo delo ali pa v trgovini v (Obiju sem jih videl az 0,87 €). Pri kuhalnici lahko uporabiš iste načine olepšave, kot pri zgornjih dveh (servietna tehnika, risanje z barvami, žganje v les ). Za graviranje oz. žganje v les potrebujete strojček, ki se imenuje pirograf. Nekaj časa nazaj sem ga zasledila v Lidlu in ni bil drag. Sama ne bi barvala na predelih, kjer izdelek pride v stik s hrano – samo razmišljam.

Kljukice niso uporabne le za obešanje perila, temveč jih lahko uporabimo za označevanje strani, obešanje lažjih stvari – kot magnet. Nanje lahko zapišeš lepe misli, narišeš vzorce in tako popestriš prostor. Mini in kjut spominček. Kupite jih lahko npr. tukaj.

Še nekaj idej …

Otroški šotor, kjer bo vaš mali raziskovalec sigurno preživel veliko časa. Njegovo okolje bo ob igranju in branju res nekaj posebnega.

Mizica, polička, ura in pladenj kako lahko lep in uporaben izdelek naredimo iz lesa in ob zavržen kos vrnemo v ponovno uporabo.

Puzlčki za najmlajše

IZDELKI IZ KERAMIKE IN STEKLA

Pisane skodelice, krožniki, lončki za rože – vse to lahko okrasite z barvami, ki se uporabljajo za risanje na porcelan. Pusti domišljiji prosto pot – napiši lepo sporočilo, nariši vzorec in pa se prepusti domišljiji ter tako ustvari unikatno umetnino, ki jo boš podarila najdražjim.

STEKLO

Sem ljubiteljica stekla in možnosti, ki jih stekleni izdelki ponujajo. Našla sem stran http://www.svetidej.si/katalog/248/stekleni-izdelki#!pagesize=0, ki ponuja kar nekaj steklenih izdelkov, ki jih lahko poljubno spimpaš.

Steklena lučka

Sicer je kozarec namenjen nečemu drugemu, a ga lahko prilagodimo in uporabimo za lučko.

Kozarček za shranjevanje – npr. za šivalni pribor

Sigurno imaš doma steklen kozarec, v katerem je prej kraljevala marmelada, kumarice, olive … zdaj ga dobro operi in pripravljen je za izdelavo kozarčka za shranjevanje.

Vaza
Vazice lahko po ugodnih cenah lahko kupiš tukaj . Če izdelek raj prej vidiš v živo pa lahko obiščeš trgovino Kik, Tedi in podobne, kjer lahko vedno najdeš ugodno, lepo in uporabno ponudbo.

Kozarček lepih misli

Kako lepo darilo je lahko kozarec lepih misli. Vsak dan v letu obdarovanec lahko izbere listek, kjer ga čaka lepa dnevna misel. Poiskala sem povezavo do uporabnih in lepih afirmacij oz sporočil. Lično so zapisane, čaka te le izbor, kopiranje, rezanje, zavijanje in t a d a m … kozarec z lepimi mislimi je nared.

Kozarček za kozmetične pripomočke

Uporabna ideja kako na ličen in unikaten način urediti kopalniški nered in ob tem prostor modernizirati po lastni želji. Potrebuješ le kozarec in ročaj, ki ga boš namestila na zamašek/pokrovček. Ročaje lahko kupite v različnih trgovinah, jaz sem jih zasledila v Lesnini, trgovinicah z drobnimi darilci vseh vrst in na spletu tukaj.

Steklen kozarec malo drugače
Kako zabavno je, ko se lahko zabavaš in ustvarjaš darilce. Sok, voda, šampanjec ali vino bodo zablesteli v unikatnih kozarcih. Izberi želene barve, ki se uporabljajo za ustvarjanje na steklu in se prepusti delu. Kozarce lahko kupite tukaj, vsekakor pa jih najdete v vseh trgovinah.

KERAMIKA

Skodelice, krožniki, pladnji, posode za rože – v novi preobleki bodo lahko postali ljubljenčki vsakodnevne uporabe.
Posoda za rože

Kot strastna ljubiteljica rožic, nikakor ne morem mimo posod za rože, ki jih lahko tako dobro spimpaš, da postanejo najboljša družba rožicam, prostor pa dobi nov sijaj. Bleščice, barva za keramiko, dober čopič in posoda, ki bi jo želeli okrasiti.

1 – The Crafted Life / 2 – The Style House / 3 – Best Friends for Frosting / 4 – Bohemian Kate / 5 – I Spy DIY / 6 – Bright Bold and Beautiful / 7 – Ashley Ann Photography / 8 – A Little Birdy Blog / 9 – Miss Renaissance / 10 – Sparkle

Šalica za kavo ali čaj

Ni lepšega kot jutranji ali večerni ritual, ko si vzameš nekaj trenutkov le zase, skuhaš kavo/čaj in jo natočiš v svojo najljubšo skodelico. Okraševanja se lahko lotiš zelo resno ali pa ubereš kakšen bolj hudomušen način.

KAJ LAHKO ŠE USTVARIŠ…

Podstavek za kozarce

Potrebuješ pluto, steklo, les in primerno pisalo, s katerim ustvariš vzorce, kaj narišeš ali zapišeš.

Špangice

Za male princeske, da bodo na glavici nosile unikaten izdelek.

Štiri v vrsto iz blaga

Darilo, ki ga lahko uporablja vsak in je primerno za potovanje in igranje vse povsod.

Magnetki

Za izdelavo magneta potrebujete: magnetni trak, podlago za pritrditev magneta, fotografijo črk oz poljubne tematike in lepilo, s katerim nalepiš sličice – zabavno darilo za otročke in družino, ki bodo lahko na magnetni tabli, hladilniku … drug za drugega ustvarjali prijetna sporočilca.

UPORABNI NASVETI

Izdelki, ki jih uporabite za pisanje po tekstilu, papirju, lepenki, lesu, kovini, keramiki, plastiki, kamnu, platnu prav tako tudi na steni ter zunanjih zidovih so lahko Permanentni flomasteri.

Za porcelan sta uporabna še dva produkta Porcelan markerji: http://www.svetidej.si/katalog/367/flomastri-za-steklo-in-porcelan in porcelan barve http://www.svetidej.si/katalog/366/barve-za-steklo-in-porcelan

Akrilne barve – primerne za barvanje papirja, lesa, neglazirana keramike, sintetični materialov, platna, kovine, stiroporja … Cenovno so ugodne in zagotavljajo dobro pokrivnost in odlično obstojnost. Enostavno jih lahko mešate med sabo, po želji jih lahko redčite z vodo. Podlaga, na katero jih nanašate, mora biti suha, čista in razmaščena. Pred uporabo barvo dobro premešajte, po uporabi pa vse pripomočke operite v mrzli vodi.

Comments

comments

  1 comment for “Naredi darilo sam – izdelki iz lesa, keramike, stekla …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja