NAREDI SAM darilo : izdelki iz lesa, keramike, stekla …

Izdelki iz lesa, keramike, stekla, blaga – odlična darila, ki jih lahko ustvariš sam

 

Rada kupujem darila, rada obdarujem in rada sem seveda tudi obdarovana – kdo pa ni, kajne? :). Denarja za darilca lahko zapraviš veliko, lahko pa se tega lotiš drugače in ga enostavno izdelaš sam. Med pisanjem tega prispevka, sem ugotovila, da je idej veliko in da so nekatere tudi preproste za narediti.

Prispevek je oblikovan glede na uporabnost in pestrost idej.

 

Zdaj pa veselo na delo – najprej izbira prave ideje. Pod objavo lahko delite sličice vaših “naredi sam izdelkov” oz. daril.

IZDELKI IZ LESA

Obesek za ključe

Obesek je zelo primerno in uporabno darilo.

Kaj potrebujete:
– lesene kroglice različnih velikosti, ki jih lahko kupite preko spleta Rayher ali Hobby&art
– vrvica,
– obesek,
– cofek,
– akrilne barve, ki jih najdeš v trgovinah hobi programa.

Lesena škatla ali zabojček

 

Praktično in uporabno darilo, ki se poda v vsak dom. Stvari so pospravljene, prostor pa je urejen in ob enemše ličen.

V trgovini (Bauhausu, TEDi, KIK, OBI, Kitajsko skladišče ali MOMAX) kupite poljubno škatlo. Če ste spretni jo lahko naredite sami. Morda imate doma kakšno, ki je ne potrebujete in bi jo lahko z nekaj truda obnovili oz. prenovili.

Dobro razmisli o njenem namenu (shranjevanje večjih/ manjših stvari in kje v prostoru bo).

Kje na spletu lahko kupite škatelj, zaboje in skrinje? 

Skrinja 1 v spletni trgovini Svet idej.
Skrinja 2 in Skrinja 3 v spletni trgovini kitajsko skladišču.
Lesena škatla s 4 predalčki v spletni trgovini Svet idej.
Lesena škatla za nakit v spletni trgovini Svet idej.
Lesena škatla za orodje v spletni trgovini Rayher.
Peresnica v spletni trgovini Svet idej.
En kup drobnih lesenih izdelkov v spletni trgovini Antus.

 

IDEJE – kako se lotiti dekoracije izdelka, da bo na koncu lep

Pisani obešalniki, kljukice za obešanje perila in kuhalnica

 

Obešalniki za olepšavo ne potrebujejo umetnika, ampak zamisel, kako bo končni izdelek izgledal.

 

Obešalnik lahko kupite v Yisk-u. Potrebujete barve za les ali pisane prtičke za servietno tehniko – glej fotografije spodaj in pa seveda pravo idejo, kako boste izdelek olepšal.

Kuhalnico lahko kupite pri Ribnčanu na tržnici in s tem podprete njegovo delo.Prodajajo jih tudi v trgovini (Obi cena 0,87 €).

Pri kuhalnici lahko uporabite iste načine olepšave, kot pri škatljah in obešalnikih (servietna tehnika, risanje z barvami, žganje v les ).

Za graviranje oz. žganje v les potrebujete strojček, ki se imenuje pirograf. Nekaj časa nazaj sem ga zasledila v Lidlu in ni bil drag. Sama bi se barvi, na predelih, kjer izdelek pride v stik s hrano, izogibala.

Kljukice niso uporabne le za obešanje perila, temveč jih lahko uporabimo za označevanje strani, obešanje lažjih stvari – kot magnet. Nanje lahko zapišemo lepe misli, narišemo vzorce in tako popestrimo prostor. Mini in kjut spominček. Kupite jih lahko npr. tukaj.

Še nekaj idej

 

Otroški šotor, kjer bo vaš mali raziskovalec sigurno preživel veliko časa. Njegovo okolje bo ob igranju in branju res nekaj posebnega.

Mizica, polička, ura in pladenj – kako lahko lep in uporaben izdelek naredimo iz lesa in zavržen kos vrnemo v ponovno uporabo.

Puzlčki za najmlajše

IZDELKI IZ KERAMIKE IN STEKLA

 

Pisane skodelice, krožniki, lončki za rože – vse to lahko okrasite z barvami, ki se uporabljajo za risanje na porcelan.

Pustite domišljiji prosto pot – napišite lepo sporočilo, narišite vzorec in se prepustite domišljiji, ter tako ustvarite unikatno umetnino, ki jo boste podarili najdražjim.

STEKLO

 

Sem ljubiteljica stekla in možnosti, ki jih stekleni izdelki ponujajo. Na strani Svet idej, ponujajo veliko steklenih izdelkov, ki jih lahko poljubno spimpate.

 

Steklena lučka

Sicer je kozarec namenjen nečemu drugemu, a ga lahko prilagodimo in uporabimo za lučko.

Kozarček za shranjevanje – npr. za šivalni pribor

Sigurno imate doma steklen kozarec, v katerem je prej kraljevala marmelada, kumarice, olive… zdaj ga dobro operite in pripravljen je za izdelavo kozarčka za shranjevanje.

Vaza
Vazice lahko po ugodnih cenah kupite tukaj . Če izdelek raj prej vidite v živo, pa lahko obiščete trgovino Kik, Tedi in podobne, kjer lahko vedno najdete ugodne, lepe in uporabne izdelke.

Kozarček lepih misli

Kako lepo darilo je lahko kozarček lepih misli. Vsak dan v letu obdarovanec lahko izbere listek, kjer ga čaka misel dneva.

Poiskala sem povezavo do uporabnih in lepih afirmacij oz sporočil. Lično so zapisane, čaka te le izbor, kopiranje, rezanje, zavijanje in t a d a m… kozarec z lepimi mislimi je nared.

 

Kozarček za kozmetične pripomočke

Uporabna ideja kako na ličen in unikaten način urediti kopalniški nered in ob tem prostor modernizirati po lastni želji. Potrebuješ le kozarec in ročaj, ki ga boste namestili na zamašek/pokrovček. Ročaje lahko kupite v različnih trgovinah, jaz sem jih zasledila v Lesnini, trgovinicah z drobnimi darilci vseh vrst in na spletu tukaj.

 

Steklen kozarec malo drugače
Kako krasno je, ko se lahko zabavaš in ustvarjaš darilca. Sok, voda, šampanjec ali vino bodo zablesteli v unikatnih kozarcih. Izberit želene barve, primerne za ustvarjanje na steklu in se prepustite delu. Kozarce lahko kupite tukaj, imajo pa jih v vseh trgovinah.

KERAMIKA

 

Skodelice, krožniki, pladnji, posode za rože – v novi preobleki bodo lahko postali ljubljenčki vsakodnevne uporabe.

 

Posoda za rože

Kot strastna ljubiteljica rožic, nikakor ne morem mimo tegelčkov za rože, ki jih lahko tako dobro spimpaš, da postanejo najboljša družba rožicam. Prostor bo dobil nov sijaj. Bleščice, barva za keramiko, dober čopič in tehelček, ki bi ga želeli okrasiti.

1 – The Crafted Life / 2 – The Style House / 3 – Best Friends for Frosting / 4 – Bohemian Kate / 5 – I Spy DIY / 6 – Bright Bold and Beautiful / 7 – Ashley Ann Photography / 8 – A Little Birdy Blog / 9 – Miss Renaissance / 10 – Sparkle

 

Šalica za kavo ali čaj

Ni lepšega kot jutranji/večerni ritual, ko imaš nekaj trenutkov zase. Skuhano kavo/čaj pa spiješ v svoji najljubši skodelici. Okraševanja se lahko lotite zelo resno ali pa izberete kakšen bolj hudomušen način.

 ŠE NEKAJ IDEJ

 

Podstavek za kozarce

Potrebujete pluto, steklo, les in primerno pisalo, s katerim ustvarite vzorce, kaj narišete ali zapišete.

Špangice

za male princeske, da bodo na glavici nosile unikaten izdelek.

Štiri v vrsto iz blaga

Darilo, ki ga lahko uporablja vsak in je primerno za potovanje in igranje čisto povsod.

 

Magnetki

Za izdelavo magneta potrebujete: magnetni trak, podlago za pritrditev magneta, fotografijo črk oz poljubno in lepilo, s katerim nalepite sličice – zabavno darilo za otročke in družino, ki bodo lahko na magnetni tabli, hladilniku… drug za drugega ustvarjali prijetna sporočilca.

UPORABNI NASVETI

 

Izdelek, ki ga lahko uporabite za pisanje po tekstilu, papirju, lepenki, lesu, kovini, keramiki, plastiki, kamnu, platnu prav tako tudi na steni ter zunanjih zidovih je Permanentni flomaster.

Za porcelan sta lahko uporabite naslednja dva produkta Porcelan markerji in porcelan barve.

Akrilne barve – primerne za barvanje papirja, lesa, neglazirana keramike, sintetični materialov, platna, kovine, stiroporja… so cenovno ugodne in zagotavljajo dobro pokrivnost in odlično obstojnost. Enostavno jih lahko mešate in po želji redčite z vodo. Podlaga, na katero jih nanašate, mora biti suha, čista in razmaščena. Pred uporabo barvo dobro premešajte, po uporabi pa vse pripomočke operite v mrzli vodi.

 

LEPO USTVARJAJTE

 

Če vas zanimajo naših DIY prispevki, kliknite na spodaj na povezavo in si jih oglejte.

 

 

Comments

comments

  2 comments for “NAREDI SAM darilo : izdelki iz lesa, keramike, stekla …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja