Intervju: Britta Bilač

Milina, razgledanost in dostopnost osebe, ki je v svojem življenju doživela veliko uspehov in padcev. Sama pravi, da so jo ti naredili močnejšo in da se zdaj s stvarmi ne obremenjuje več toliko, ampak raje uživa v tem, kar ima. Lahko bi rekla, da je malce odvisnica od narave, predvsem rada dela na svojem vrtu, kjer je pred dobrim letom začela s pridelovanjem domače zelenjave. Vrtiček počasi raste in se nadgrajuje. Veseli se lepih dni, ko lahko z novim orodjem opravi delo, ki je za marsikoga izmed nas bolj moške narave, a pravi, da v tem nadvse uživa in da je to del njene svobode in samostojnosti.

 

BrittaBilač_www.parea.si

 

Njen dom ima vonj domačnosti in družine. Fotografije na stenah in mali spominki vse to še bolj poudarijo. Ko se zbere prava družba, najraje sede h klepetu ob kozarčku vina, ali pa na wii-ju zaigra priljubljeno igrico Mario z zvokom na najvišji jakosti. Kratek skok v politiko ji je pustil lepe spomine, med njimi predvsem nekatera prijateljstva, na drugi strani pa določen vpogled tja, kjer so ljudje prav takšni, kot si jih človek ne želi imeti za sosede. Otroka sta njena sreča, a kljub temu si vzame čas zase in v tem nadvse uživa.


“NA KRATKO” z Britto Bilač

1. Najlepši spomin na otroštvo je brezskrbno igranje v naravi.
2. Najboljša stvar, ki me jo je naučila mama je, da obstaja brezpogojna ljubezen.
3. Top:

  • KNJIGA: Klara Feher »Oxygenien«
  • FILM: »Fame«
  • PESEM: to se spreminja
  • PARFUM: Nebras
  • POČITNIŠKA LOKACIJA: Bahame
  • ŠPORT: atletika, nogomet, Formula Ena
  • GURMANSKI UŽITEK: tatarski biftek, goveji carpaccio s tartufi

4. Moja največja razvada, ki se ji ne morem odpovedati je pitje kave.
5. Rada bi se še naučila računovodskih osnov in igranje na tolkala.
6. Na sebi mi je najbolj všeč to, da se ne zredim.
7. Dosežek, na katerega sem najbolj ponosna, sta moja dva otroka.
8. Največji izziv v življenju mi predstavlja preživeti kot mati samohranilka.
9. Že dlje časa odlašam z beljenjem stanovanja.
10. Želela bi se znebiti strahu pred … nimam nobenih strahov.
11. Za teden dni bi zamenjala vlogo z Lewisom Hamiltonom, ker bi poskusila, kako je biti moški in ker bi se lahko vozila z avtomobilom Formule Ena.
12. Tri lastnosti, ki me najbolj pritegnejo pri osebi, so humor, zanesljivost, smisel za red.
13. Moj slab dan vedno spremeni v dobrega: pitje kave, telefonski klic mame, kozarček rdečega vina v dobri družbi.
14. Želim si, da se me ljudje spominjajo kot zabavno, zanesljivo, koristno, dobro mamico.
15. Misel, ki jo posvečate naši bralkam je: “Smejte se vsak dan, tudi če vam gre na jok!”

Britta prihaja iz vzhodne Nemčije, kjer je vse do leta 1991, ko se je preselila v Slovenijo, trenirala in tekmovala v skoku v višino. Leta 1994 je dosegla svoj največji uspeh in dvakrat preskočila magično mejo dveh metrov in tako postala tudi evropska prvakinja. Je prva atletinja, ki je v zgodovini največjih atletskih tekmovanj Sloveniji prinesla zlato odličje. Njenih uspehov pa tukaj še zdaleč ni konec. Leta 1994 jo je najbolj cenjena revija »Track&Field« na osnovi rezultatov in uvrstitev proglasila za najboljšo skakalko v višino na svetu, kar je nasploh najvišja uvrstitev slovenskih atletov na svetovnih lestvicah, da o prejetih medaljah in dobrih uvrstitvah na tekmovanjih sploh ne izgubljamo besed. Na Filozofski fakulteti je doštudirala prevajanje in tolmačenje (angleščina, nemščina, slovenščina) in trenutno dela na Atletski zvezi Slovenije, kjer skrbi za sponzorje.

 

Draga Britta, želimo vam, da še naprej uživate s svojima krasnima otrokoma, ki naj vam še naprej lepšata dneve. Bodite ponosni na to, da kot mama opravljate čudovito delo. Vaš vrtiček naj obrodi čim več sadov, da bodo trenutki v naravi še bolj veseli in vaši. Vaša skromnost in prisrčnost ob vseh dosežkih v življenju pa naj še naprej jemljeta dih in puščata pečat tako na mlajši, kot tudi na zrelejši generaciji ljudi.

Vse to je del življenja, da s pridobljenimi izkušnjami bolj zrelo zremo v prihodnost in postanemo močnejše ter kar je najbolj pomembno – da ostanemo zveste same sebi.
Britta, hvala za vaš čas, res ste posebna dama, katero mi je bilo v veselje in čast osebno spoznati in z njo preživeti nekaj uric.

 

avtor: Anja Baloh Grubelnik

 

 

Comments

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja