Ideje meseca junija

Tokratni izbor junijskih idej bo obarvan času primerno. Prijetno branje damice.

KOPALKE

O letošnjih modnih trendih sem pisala tukaj. V tem prispevku sem raziskovala in pripravila izbor must have kopalk tega poletja. Nekatere jih rade oblečete, spet druge malo manj, a po navadi vročina na koncu naredi svoje in se sončku na plaži predamo prav vse – damo zavore na stran in se prepustimo soncu. Priznam, da mi kupovanje kopalk po porodu ni ravno v ponos in užitek. Vedno znova pa se zgrozim temnim kabinam in “odlični” svetlob luči v njej, kjer do izraza pride vse, tudi tisto, kar ne bi bilo potrebno. 🙂 tudi ve, a jaz si vedno rečem, da bom dobila barvo in da bo na soncu vse čisto drugače izpadlo.
Mmmmmmm, komaj že čakam pesek, vonj borovcev, morja in sončnih krem ter jutranji zvok škržatov, ki zaželijo dobro jutro.

Ravno izbirate ideje za nakup novih kopalk? Tukaj je izbor letošnjih modnih sladkorčkov.

KAKŠNE KOPALKE SE LETOS NOSI

Pastelne barve, mornarski vzorci, belo, rdeče, potiskano, color block, živalski in tropski motivi, enodelno, dvodelno, brez naramnic, športno …

BELA

oh ta bela. Moj namig… Preden si jih suvereno oblečete obvezno preveriti, če je podloga na spodnjem delu kopalk dobra in bo zakrila intimne dele, ko boste prišle iz vode, saj veste o čem govorim.

Belo, ki te ljubim, belo.
Belo, ki te ljubim belo.

PASTELNI TONI KOPALK

predstavljajo nežnost in krhkost. Pravijo, da ljudje, ki jih nosijo, želijo izraziti svojo rahločutnost in prefinjenost.

Pastelne barve kopalk.
Pastelne barve kopalk.

ŽIVALSKI VZORCI KOPALK

mi sicer niso ravno blizu in jih v moji garderobni omari ni, a marsikatera dama nanje prisega. Ker so letos modni tudi na kopalkah, bo to marsikatero izmed vas tudi razveselilo. Hm… morda letos katera od vas dobi naziv “gazelca morske plaže.” 🙂

Živalski vzorci.
Živalski vzorci.

RDEČE KOPALKE

je barva moči, intenzivnosti, strasti. Najverjetneje bi lahko tako opisali tudi tiste, ki se odločijo zanjo.

Rdeč izbor kopalk.
Rdeč izbor kopalk.

TROPSKI in PISANI VZORCI KOPALK

za živahne, sproščene in razigrane dni na morju.

Potiskano in pisano.
Potiskano in pisano.
Tropski vzorci.
Tropski vzorci.

MORNARSKI VZOREC KOPALK

je čista klasika. Predstavlja večnost, saj je moden in se vedno znova vrača v različnih izvedbah in je zelo nosljiv motiv, ki ga enostavno kombiniramo. Predvidevam, da ima vsaka od nas v garderobni omari vsaj en kos, kjer so črte.

Mornarski vzorec.
Mornarski vzorec.

KOPALKE BLOCK

je hit sezone pri oblačilih, čevljih, modnih dodatkih, meke up-u in seveda ne manjka tudi pri kopalkah. Primeren je tudi za tiste z močnejšo postavo.

Color block so pravi hit sezone.
Color block so pravi hit sezone.

Kaj nas spremlja na plaži oz. prostorčku, kjer se nastavljamo sončku:

● steklenička vode,
● sončna krema,
● slamnik,
● velika brisača, še bolje mehka ležalka,
● sončna očala,
● senčnik,
● deodorantek,
● dobra knjiga ali trač revija,
● glasba na predvajalniku in slušalke za odklop,
● sadje: lubenica ali melona, mmmmmmm
● fotoaparat, za ovekovečenje spominčkov,
● velika torba kamor lahko vso potrebno ali pa manj potrebno stvari tudi spravimo in lepo prinesemo do plaže,

če kje na poti “srečamo” visečo mrežo pa je užitek popoln.

NOHTKI

Ne vem kako je z vami, a jaz se v poletnih dneh počutim “golo”, če moji nohtki na nogah in rokah niso pisano obarvani. Prav obožujem pogled na odprte natikačke in pisan lak, ki oživi še tako pusto garderobo. Prav rada si okrog zapestja ali gleženčkov pripnem zapestnico in vožnja s kolesom ob pogledu na živobarvne nohtke je čist huda. 🙂

Črtice, barve, kristalčki, kratko, dolgo ... pisani nohtki so zakon!
Črtice, barve, kristalčki, kratko, dolgo … pisani nohtki so zakon!

OBUTEV

Odprte, s trakci, enobarvne, pisane, platforma, flatforma … uf, koliko “dela” vsakič znova, ko stojim pred omaro in izbiram tisti pravi par, ki me bo sprehodil v novi dan. Priznam, poletna omara čeveljčkov je bolj polna kot tista pozimi in vsakič znova se razveselim, ko menjam garderobo. Kombinacij je nešteto, ni omejitev, le fige držim, da me ne preseneti kakšen žuljček.

Udobno in lepo.
Udobno in lepo.

Platforma, ki se je vrnila iz 90s’ je letos zopet v modi. Ravno pravšnja za tiste, ki so rade malček višje in ne marajo petk. 🙂

Platforma, flatforma, petke ...
Platforma, flatforma, petke …

KNJIGE

ROMAN, ki mi ga je za branje priporočila moja ljuba prijateljica vsekakor obeta. Leta 2013 je bil v Ameriki s strani kritikov izbran za najboljšo knjigo leta in bil razglašen za enega najboljših romanov leta. Avtorica nigerijska rodu po imenu Chimamanda Ngozi Adichie , je napisala kar nekaj del in zanje prejela številne nagrade. Knjiga, ki bo tokrat potovala z menoj na morje nosi naslov “Amerikanka”. Naslov izhaja iz zgodbe, ki jo roman opisuje. Amerikanka (Americanah) je izraz, s katerim v Nigeriji označujejo povratnike iz Amerike. Ker je še nisem prebrala povzetek delim v obliki članka, ki ga je za Delo spisala novinarka.

Amerikanka.
Amerikanka.

DRUŽINSKA TEMATIKA in ODNOSI sta tematiki, s katerima se, predvsem dame, veliko ukvarjamo. Ravno zato sem se odločila, da kot ideji za branje predstavim priljubljeni uspešnic, ki vam bosta v prijetno branje, predvsem pa marsikatero novega spoznanja.

Zelo poznano delo, je definitivno knjiga avtorja Zorana Milivojeviča, z naslovom FORMULE LJUBEZNI. Knjiga namenjena vsem, predvsem pa tistim, ki se zapletate v ljubezenskih odnosih, hrepenite po nečem drugem, drugačnem, ste polni pričakovanj in razočaranj. To je knjiga, ki zelo lepo opiše zmote in zablode odnosov v katerih smo – družinski in ljubezenski.

Knjiga "Formule ljubezni".
Knjiga formule ljubezni.

Druga knjiga ima naslov Pet jezikov ljubezni, ki jih je avtor zapisal:
● posvečen čas,
● besede potrditve,
● darila,
● usluge in
● dotik.

Čisto vsak od nas želi dajati pravilna sporočila svojemu partnerju in prav tako prejeti nazaj. Marsikdaj se zgodi, da še sami točno ne vemo kaj pogrešamo, kaj nam manjka in kaj si želimo. Zelo pogosto pa vsega tega ne znamo niti izraziti in posledično se začnemo vrteti v krogu razočaranj, saj so pričakovanja nerealna, naš odziv in reakcije pa dajejo napačen vtis. Knjiga na zelo prijeten način vodi skozi vseh pet jezikov in nam pokaže kako lahko se priučimo načina, s katerim se približamo partnerju in prepoznamo svoj in njegov jezik ljubezni.

5 jezikov ljubezni.
Knjiga 5 jezikov ljubezni.

RAZSTAVA

Takrat vam predstavila damo, ki jo imam nadvse rada. Je zelo, zelo nadarjena, drugačna, samosvoja in uspešna. Svoje delo (knjigo, ki jo je izdala ter odlične fotografije) je odlično predstavila na Kickstarterju, kjer je uspešno zaključila kampanjo. Njene izvrstne fotografije so do 24.6. razstavljene v Galeriji Fotografija, ki jo najdete na novi lokaciji – Levstikov trg 7, 1000 Ljubljana, Slovenija.
Anja je svoje znanje in ljubezen do joge ter arhitekture povezala v knjigo. Vso njeno ustvarjanje in delo ima velike razsežnosti. Njena persona je graciozna in njen karakter odločen. Je dekle, ki s svojo predanostjo sledi sanjam, se ne ustavlja in verjame v to kar počne!

Ta četrtek (18.6.2015) vas bo Anja z veseljem popeljala skozi razstavo. Več o dogodku najdete tukaj.

Anjo in njeno delo, kjer povezuje urbani prostor in telo, lahko spremljate in podprete na njeni spletni strani: http://www.theurbanyoga.com/, njen intervju pa preberete tukaj.

GLASBA

V poletnem času se zagotovo rojevajo “hiti poletja”. Še danes me spominja na različna obdobja in trenutke povezane z njimi. Priznam, da si v avtu večkrat vstavim CD z glasbo, ki sem jo poslušala takrat in občutki so isti. Neka pozitivna energija mi preplavi telo in počutim se prav mladostno in navihano. Naj bo to leto zopet eno tistih, kjer bo vsaj ena izmed pesmi bila deležna naziva moj komad poletja. :). Vožnja v avtu in glasno prepevanje – naj odmeva po ulicah.

Tale komad gre preprosto v uhljčke – vsaj meni. 🙂 Tokrat v live acustic izvedbi. Radio Capris je naredili playlisto nekaterih trenutno najbolj predvajanih glasbenih hitkov. Prijetno poslušanje.

KAJ DOGAJA?

Kulinarično – zabavni festival Izbor v Deželi kozolcev

To soboto (20.6.2015) je dan za druženje in vrhunsko kulinarično doživetje. Dežela kozolcev gosti dogodek, ki bo na enem mestu združil mednarodne kulinarične mojstre, vrhunska vina in glasbo – komaj že čakam. Več od dogodku lahko poslušate tukaj in preberete tukaj.

FLOW FESTIVAL, ki bo letos prvič gostoval v Sloveniji (26.6.-28.6.2018) in o katerem že čivkaj vrabčki na veji ponuja pester in kakovosten glasbeni program.

Naj prispevek zaključim z vabilom na dogodek in sodelovanje pri dogodku. Med 26. in 28 junijem bo potekalo 52. JURJEVANJE v Beli krajni. Organizatorke so nas naprosile, če lahko delimo razpis za sodelovanje tudi z vami in vas ob enem povabimo na tradicionalni festival, ki obeta zanimiv in pester festivalski utrip in dogajanje.

Jurjevanje v Beli krajni.
Jurjevanje v Beli krajni.

Comments

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja