Darilo za otroka

Darilo za otroka – kaj podariti otroku za darilo, da bo le to kvalitetno, zanimivo in uporabno?

.

Smo čisto povprečna družina 🙂

 

Sem ena tistih mamic, ki ji otroci rečejo ʺtečnaʺ – gledanje risank je omejeno, telefon, računalnik in IPad pa niso na uporabo.

Veliko raje skupaj kaj ustvarjava, kuhava, sestavljava. Radi greva/gremo na sprehod s kužkom,na potep s kolesom, na izlet, beremo knjigice in se igramo. Včasih res ne najdem energije za animacijo in učenje, a imam raje, da se takrat skupaj zlekneva na kavč, gledava knjigice ter rešujeva uganke. Tako mi je ljubše, kot da bi ji prižgala TV in jo tako za nekaj časa zaposlila.

To vsekakor ne pomeni, da se pri nas ne gleda risank. Seveda se, a imamo pri tem neko mejo.

Velikokrat vsak od nas počne stvari tudi sam, tiste, ki mu v danem trenutku pašejo ali jih mora postoriti. Smo čisto klasična družinica, daleč od kategorije ʺidealna ali iz revijeʺ. Moram pa povedati,  da TV pri nas ni na prvem mestu dnevnega dogajanja – no, bolj pri meni, kot pri možu. 🙂

Izbor daril za otroke

Lutkovna predstava kot darilo

Naša mlada dama gre res zelo rada na ogled otroških predstav in v tem nadvse uživa – prepeva pesmice in ponavlja besedilo. To je res top darilo in čas, ki ga lahko preživite v družbi svojega otroka.

 

KAM V GLEDALIŠČE?

Velikokrat bi radi svoje čričke odpeljali na kakšen dogodek ali predstavo, a ne znamo poiskati KAM. Zato je nastal seznam gledališč in kulturnih domov po Sloveniji (če poznate še kakšnega, ga prosim dodajte v komentar, hvala):

LJUBLJAN: Lutkovno gledališče, Kino Bežigrad, Hiša otrok in umetnosti, Španski borci
KAMNIK: Dom kulture Kamnik
DOMŽALE: Kulturni dom Franceta Bernika
KRANJ: Prešernovo gledališče Kranj
MARIBOR: Lutkovno gledališče Maribor
CELJE: Osrednja knjižica Celje
VELENJE: Lutkovno gledališče Velenje
ŠENTJUR: Ipavčev kulturni center Šentjur
SLOVENJ GRADEC: Kulturni dom Slovenj Gradec
SEŽANA: Kosovelov dom Sežana
IZOLA: Center za kulturi, šport in prireditve Izola
PORTOROŽ: Avditorij Portorož
BELTINCI: Kulturno in umetniško društvo KUKUC
MURSKA SOBOTA: Gledališče Park
NOVO MESTO: Kulturni dom Janeza Trdine
KRŠKO: Kulturni dom Krško</blockquote

 

TOP strani s tematiko – KAJ in KJE po SLOVENIJI se dogaja nekaj za OTROKE? 

Stran, kjer lahko pogledate, če se v vašem kraju ali pa kje v bljižini odvija otroška prireditev – več na strani OTROŠKE PRIREDITVE.

Na stran Napovednik.si prav tako najdete različne in zanimive aktivnosti za otroke.

Kocke kot darilo

Darilo za otroka - Kocke

Kocke, kocke, kockice …. top igra za najmlajše. Nekaj ur preživetih ob zlaganju najzanimivejših postavitev, ki jih lahko oblikujejo sami, ali pa po načrtu, ki je priložen.

Našla sem tole torbo, ki se mi zdi res fajn za shranjevanje in prenašanje kock in ostalih igrač. Kupite jo lahko v Kakaduju. Igrače so en, dva, tri pospravljene, pa še enostavno jih je prenašati, ko gremo npr. na dopust.

Družabne igre kot darilo

 

To je sigurno ena najboljših in najzanimivejših možnosti, ki jih lahko podarite otroku – ob igranju z njim preživljat čas.

Za nakup predlagam obisk trgovinic: TOJETO, RISTANC, KAKADU. Zakaj ravno te tri? Odlikuje jih izbor kvalitetnih in zanimivih igrače. Pri nakupu vam prijazno svetujejo. Če niste iz Ljubljane se lahko ʺsprehoditeʺ po njihovih spletnih straneh in nakup opravite tako.

Tako rada pogledam nazaj, v čas otroštva in se spominjam  družabne igre: domine, človek ne jezi se, spomin, mikado, šah, črni peter, potaplanje ladjic, država, meto, reka, živa – abeceda itd.

Družabne igere primerne za različne starosti:

 

Dobble

Igra, kjer igralci zbrano iščeta pare in ob tem skušata prehiteti drug drugega. Pare se ne najde kar tako, saj so različnih velikosti in se včasih res dobro skrijejo. Cena 14,50 €.

Darilo za otroka - družabna igra Dobble

Igra ravnotežja – Delfin

Igralci na delfina postavljajo krogce, ob tem pa pazijo, da se ne prekucne. Vaja koncentracije, zbranosti in mirnosti.

Cena 15,50 €.

Darilo za otroka - Igra ravnotežja Delfin

Master Logic

Iskanje pravega zaporedja barv, kjer preko logičnega razmišljanja prideš do rešitve. Malo me spominja na igro potaplanje ladjic.

Cena 15,50 €.

Darilo za otroka - Družabna igra Master Logic

Quarto

Štiri v vrsto, kje je možnosti veliko – oblika, barva, velikost. Primerna igra tudi za odrasle. Cena 29,90 € oz manjša različica 18.90 €.

Darilo za otroka - Družabna igra Quarto

Imagidice

Vrzi kocke in oblikuj svojo zgodbo – kjer ima domišljija prosto pot.

Cena 13,30 €

Darilo za otroka - Družabna igra Imagidice

Puzzlčki kot darilo

Puzlčki so ena izmed bolj priljubljenih igrač naše mladenke. Prav tako jo že kar nekaj časa zanimajo države sveta, kontinenti in živali ter ljudje, ki bivajo tam. Letos bi ji rada pripravila presenečenje in združila njeno zanimanj z zanimivo igro. Na spletu sem naletela na kar nekaj puzlčkov, ki ponujajo kar iščem – Geo Puzzli in še ena povezava.

Na najmlajše vplivajo pozitivno in jim pomagajo pri sposobnost logičnega razmišljanja, razvijajo se motorične sposobnosti – koordinacija in natančnost, enostavne in jasne oblike puzzli pa ugodno vpliva na razvoj in dojemanje otroka ter razvoj vizualnega spomina. Poleg zgoraj omenjenih, lahko otrokom pomagate pri učenju abecede, številk, spoznavanju živali, vesolja in okolja, ki ga obdaja.

Za najmlajše …

… in starejše otroke

Glasba kot darilo

Iva obožuje glasbo in ples. Že od malega se z možekom hecava, da imava v avtu DJ-a, ki skrbi za glasbeno podlago, ko smo na poti. Ker sva tudi midva velika ljubitelja glasbe, jo še toliko raje poslušava ob petju in ji prepustiva izbor – ko le ta ne preraste v izmišljevanje vsakih 5min – kaj ona bi in česa ne bi.

Nedvomno glasba vpliva na naše telo, čutila in dušo, zato je to del naše skupne, družinske ljubezni.

V avtu poslušamo vse, otroške pesmice, Slovensko popevko, ex-jugo glasbo, pop-rok – kar naši DJ-ki zadiši in je po godu seveda tudi nama.

 

Pesmice za otroke

Ob brskanju po spletu sem naletela na članek o učinkih glasbe na razvoj otoka – povzemam nekaj ugotovitev:

– Ukvarjanje z glasbo pozitivno vpliva na sposobnost prilagajanja, dela v skupini, na samodisciplino in tudi na ustvarjalnost.
– Glasba pozitivno vpliva tudi pri učenju, saj pomirja in spodbuja zbranost. Pomembno je, da je glasba skrbno izbrana, saj lahko pride do nasprotnega učinka.
– Otroci, ki veliko poslušajo glasbo ta pozitivno vpliva na njihov socialni razvoj. Otroci so bolj ustvarjalni.
– Pri glasbenih dejavnostih, pa naj bo to petje ali pa samo poslušanje glasbe, so otroci velikokrat tudi telesno aktivni. Glasba torej tudi pozitivno vpliva na aktivni telesni razvoj, gibčnost in spretnosti.

Torej, otroku le privoščte nakup novega CD-ja z otroškimi pesmicami. Lahko ga tudi sami ustvarite zanj in ga tako popeljete v obdobje vaše mladosti in mu predstavite glasbo, ki ste o poslušali vi.

 

Izlet kot darilo

Družinski izlet – naj si bo to poleti, pozimi, jeseni ali spomladi, vedno lahko poskrbite, da se imate ob tem imenitno. Včasih iščem ideje in se sprašujem kam bi lahko šli, da bo drugače in zabavno – a velikokrat pozabim, da je že sam izlet po sebi tak, in da je naše druženje tisto, ki ga naredi posebnega in našega.

 

Slovenija nam ponuja marsikaj, zato je skrb, da ne bomo izbrali pravilne destinacije čisto odveč.

Nanj se lahko odpravite s kolesom, vlakom ali avtobusom.  Ko nastopi toplo vreme, obožujem dekico na jasi in PIKNIK – prigrizek, sadje in pijača, ter športni rekviziti.

Hribi, doline, morje, mesta, jame, slapovi, jezera, festivali, bazeni, smučanje, glasba, predstave, ravnica, dobra hrana … vse to ponuja naša ljuba deželica

Ne bom vam pisala vseh mogočih idej, vam raje prilagam povezavo do top strani, kjer lahko najdete res vse odgovore in želje – KAM Z MULCEM.

 

Obisk otroškega igrišča kot darilo

 

Otroško igrišče – raj za naše miškolinčke, kjer se družijo z vrstniki, spoznavajo svoje sposobnosti in se učijo novega.

darila-za-otroke-14

 

Knjiga kot darilo

Knjige, knjige, knjige, knjigice… o tem bi lahko pisala in pisala – kako je na tržišču kup knjigic, za katere bi bilo res bolje, da jih ne bi izdali (besedišče in stavki so res pod nivojem) in na drugi strani dolgggg spisek tistih, ki so vrhunske in otrokom na različne načine približajo svet živali, narave, ki nas obdaja, dežel po svetu, popeljejo jih v neznani oz. manj poznan svet čustev in odnosov, se dotaknejo čisto vsakdanjih tem, kot so spanje, pospravljanje, prehranjevanje, umivanje odhod v vrtec in šolo.

Ter pustolovske, kjer otroci odkrivajo pojme in situacije, kjer pridejo do izraza osebnostne lastnosti in znanja – iznajdljivost, radovednost, spontanost, sočutje, sprejemanje, odločanje, odgovornost …. vedno popolno darilce.

Unikatni izdelek slovenskih ustvarjalk

IGRAČE

To so posebne igrače,  ki jih izdelujejo tri posbne ustvarjalke.

Moja Iva ima od vsake izmed njih eno, skupaj pa ji delajo družbo na postelji.

Juj, kako so mehki in fini.

FizziMizzi – noro lepe, mehke, pisane in nekaj posebnega so prav gotovo igračke FizziMizzi.

NAT. – Natašin plišast svet – Nataša z ljubeznijo ustvarja pliškote s karakterjem. Ob njej občutiš, koliko ljubezni vloži v čisto vsakega, ki ga sešije. Prisrčni, z imenom, unikatni, mehki, krasni – to so Natašini pliškoti.

Lena – unikatni izdelki
Moji najljubdi Alenkini izdelki so gospodične in gospodiči z dvema obrazena – dnevni in večerni, ko se otroci odpravljajo spat – originalni in tako ljubki so.

Darilo za otroka - Igraca unikatno delo

 

MAMORU – otroške knjigice iz blaga, več lahko preberete tukaj.

OBLAČILA

NICA – kapice, šali, krila, oblekice in jope, ki vsekakor zaslužijo biti med našim izborom, saj izdelke nadgradi dober material in izdelava, pa še zelo, zelo lepi so.

UM art – znamka pod katero ustvarja in šiva Urša. Poskrbi za nogice vaših najmlajših ter malenkosti, ki olajšajo in polepšajo dan.

ŠE NEKAJ SLADKORČKOV

 

Slike Okvirček

Nani design – predpasnik, puščica in kompletek ʺustvari samʺ

Darilo za otroka - Unikatni predpasnik

Darilo za otroka - Didaktična igraca-obleci-me

Darilo za otroka - Puščica z voščenkami

 

Naravna kozmetika Hiša Nature – kjer sta kvaliteta izdelkov in prijaznost Tanye vedno na prvem mestu. OdličnI izdelkI za mehko in negovano otroško kožico.

Darilo za otroka - Naravna-kozmetika

Comments

comments

  2 comments for “Darilo za otroka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja