Ideje za mesec april

OBISKAT oz. OGLEDAT

Pustolovščina poljubov / Fotografska razstava na Ljubljanskem gradu, ki poteka od 13.2.2015 do 31.5.2015, vstop je brezplačen.

Muzej novejše zgodovine Slovenije in njegova bogata zbirka fotografij nam odpirata brezštevilna okna v slovensko zgodovino. Razstava je poskus rekonstrukcije razumevanja in odnosov do poljuba v zadnjem stoletju, v času velikih zgodovinskih dogodkov, pa tudi daleč na obrobju velikih zgodb 20. stoletja. Na fotografijah se poljubljajo znani in neznani ljudje, otroci in odrasli; v poljubih niso udeleženi samo ljudje, ampak tudi predmeti in živali. So poljubi, ki pišejo zgodovino ljubezni, sreče, zmag, naklonjenosti … ali pa zgolj zapovedanega protokola svojega časa. Razstava želi biti veselo potovanje v zgodovino poljubljanja, obenem pa bi rada spodbudila temeljne vrednote, ki jih povezujemo z ljubeznijo, prijateljstvom in spoštovanjem. (Vir: http://www.ljubljanskigrad.si)

(Vir: www.fototekamnzs.com)
(Vir: www.fototekamnzs.com)

Labodje jezero, je doživelo različne uprizoritve na različnih odrih. Tokrat bo mariborsko občinstvo lahko uživalo v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru na predstavah, ki bodo v aprilu na sporedu 20.4.2015 in 21.4.2015.

(Vir: www.delo.si)
(Vir: www.delo.si)

♫ Od 1.4. in vse tja do konec meseca aprila v Ortobaru poteka že 16. Ortofest, kjer nastopajo uveljavljeni kot tudi prebijajoči se kakovostni glasbeni kolektivi.

ortofest_april

4. Festival čokolade v Radovljici, ki bo potekal od 17.5. do 19.4.. Najbrž vsi sladkosnedi veste, da ne bo manjkalo čokolade na 1001 način. 🙂 Ob enem pa bodo potekale tudi delavnice in spremljevalni programa, ki bo razveseljeval mlado in staro.

FILMLife is Beautiful (La vita è bella)
Danes me vleče k filmu, ki bi ga morali pogledati vsaj enkrat letno. Zakaj? Oglejte si ga, če ga še niste videli, saj je Roberto Benigni, ki je film režiral in odigral glavno moško vlogo, fenomenalen. Kako obožujem ta film!

.

KNJIGA
Knjig, ki jih berem ali pa še čakajo na to priložnost, imam kar nekaj. Današnji sladkorček je knjiga, namenjena tistim, ki se spravljate k pisanju poslovnega načrta in pri tem želite morda drugačen pristop. Delaj vitk0 oz. Running lean je knjiga podjetnika Ash Maurya.
Sem pristaš tiskanih verzij, a mi je ideja o PDF. obliki zelo všeč, saj je tako bolj dostopna. PDF različico lahko najdete TUKAJ!

delajvitko_idejezamesecapril

ROŽICE
Nikakor ne morem mimo mojih najljubših. Nekatere cvetijo že v aprilu.
✿ ranunkule
✿ potonke
✿ magnolij
✿ hortenzija
Obožujem jih!

TRENDI POMLAD/POLETJE 2015:

★ krila, predvsem dolžine 3/4

★ meni zelo ljube srajčne obleke

★ vzorci in potiski, kombiniranje različnih vzorcev, manjkale ne bodo črte in pikice

★ v ospredju so barve:
Ice Blue, Lemon Yellow, Fresh White, Cherry Red, Light Rose IN

(Vir: http://uk.eonline.com)
(Vir: http://uk.eonline.com)

zelena

★ stari dobri jeans se predstavlja v bolj formalni obliki, kot je to sploh mogoče 🙂

★ hlače culottes/hlačno krilo, ki so nekaterim zelo všeč, spet drugim kos, ki ga ne bodo nikoli oblekli

(Vir: www.fashiontrendsandtipsblog.wordpress.com)
(Vir: www.fashiontrendsandtipsblog.wordpress.com)

GLASBA
Moj tokratnji izbor je Birdy, ki jo najraje poslušam med delom, saj je zelo mirna in nevsiljiva. Paše mi!

POGREŠAM
čudovit blog p e p e r m i n t, ki je prava inspiracija, čudovite ideje, fotografije in prispevki. Jaz bi še!!!

Staro v novodobni različici
Ker sem tokrat malo nostalgična, tehnologija pa mi je kar privlačana, vam predstavljam izdelek, ki je bil sprva lansiran kot prvo aprilsaka šala. Pozitiven odziv je bil tako velik, da ga zdaj izdelujejo.
Se spomnite Game Boy-a in legendarnih igric Mario land, tetrisa …, ki smo jih lahko igrali. Na tržišče baje prihaja nekaj čisto podobneg in lastniki Iphona 6 Plus bodo lahko to tudi preizkusili. Izdelek so ga poimenovali Smart Boy.

smartboy_april

Comments

comments

  2 comments for “Ideje za mesec april

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja